Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Een Cirkelrok Maken Zonder Patroon: Stap Voor Stap Gids

Een Cirkelrok Maken Zonder Patroon: Stap Voor Stap Gids

Cirkelrok patroon tekenen

Een Cirkelrok Maken Zonder Patroon: Stap Voor Stap Gids

Cirkelrok Patroon Tekenen

Keywords searched by users: cirkelrok maken zonder patroon halve cirkelrok met elastiek maken, cirkelrok maken kind, hoeveel meter stof voor cirkelrok, dubbele cirkelrok maken, halve cirkelrok maken, a-lijn rok maken, gratis patroon cirkelrok kind, cirkelrok berekenen

Cirkelrok maken zonder patroon: Een gedetailleerde gids

Een cirkelrok is een tijdloos kledingstuk dat er elegant en vrouwelijk uitziet. Het mooie van een cirkelrok is dat je deze kunt maken zonder een specifiek patroon te gebruiken. Dit betekent dat je de rok helemaal naar jouw eigen smaak en stijl kunt aanpassen. Of je nu een halve cirkelrok met elastiek wilt maken, een cirkelrok voor een kind, of een dubbele cirkelrok wilt creëren, in dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van een cirkelrok zonder patroon. We zullen ook ingaan op belangrijke berekeningen, kniptechnieken, naai-instructies, afwerking en veelvoorkomende fouten om je te helpen moeiteloos een prachtige cirkelrok te creëren.

Voorbereiding en benodigdheden

Voordat je begint met het maken van je cirkelrok, is het belangrijk om alle benodigde materialen en gereedschappen klaar te hebben staan. Hier is een lijst met items die je nodig hebt:

 • Stof: Kies een stof die geschikt is voor de gewenste look en gelegenheid. Katoen, chiffon, satijn en denim zijn populaire keuzes voor cirkelrokken.
 • Schaar: Zorg ervoor dat je een scherpe stofschaar bij de hand hebt om de stof te knippen.
 • Spelden: Deze heb je nodig om de stof op zijn plaats te houden tijdens het knippen en naaien.
 • Stofkrijt of stofpotlood: Hiermee kun je markeringen maken op de stof om nauwkeurig te kunnen knippen.
 • Straight pins: Deze worden gebruikt om de stofdelen aan elkaar te spelden voordat je ze gaat naaien.
 • Naaigaren: Zorg ervoor dat je naaigaren in de juiste kleur bij de stof hebt.
 • Naaimachine: Een naaimachine kan het proces veel gemakkelijker maken, maar je kunt dit project ook met de hand naaien als je dat liever hebt.
 • Strijkijzer: Een strijkijzer is essentieel om de stof glad te strijken en eventuele vouwen te verwijderen.
 • Meetlint: Gebruik een meetlint om je taille- en roklengte te meten.
 • Papierschaal: Dit is handig bij het maken van de berekeningen voor de cirkelrok.

Zodra je al deze benodigdheden hebt verzameld, ben je klaar om aan de slag te gaan met het maken van je cirkelrok zonder patroon.

Berekeningen voor de cirkelrok

Voordat je begint met het knippen van de stof, is het belangrijk om enkele metingen en berekeningen te maken om ervoor te zorgen dat de cirkelrok perfect past. Hier zijn enkele belangrijke berekeningen die je moet doen:

Taillemaat

Om de juiste taillemaat te berekenen voor je cirkelrok, meet je de omtrek van je taille met behulp van een meetlint. Let op: meet jouw taille strak, maar niet te strak, omdat je gevoel hebt van comfort. Schrijf de meting op en maak een mentale notitie van deze waarde, want dit is de helft van de taillemaat die je later nodig zult hebben.

Lengte van de rok

Om de gewenste lengte van je cirkelrok te bepalen, meet je vanaf je taille tot aan de gewenste zoomlengte. Je kunt experimenteren met verschillende lengtes om te zien wat het beste bij jouw stijl en lichaamsvorm past. Schrijf de lengte op en maak een mentale notitie hiervan.

Afmetingen halve, hele of dubbele cirkelrok

Om de juiste afmetingen te bepalen voor een halve, hele of dubbele cirkelrok, zijn er enkele berekeningen die je kunt volgen.

Voor een hele cirkelrok:

 • Bereken de straal van de cirkel door de taillemaat te delen door 2π (ongeveer 3,14).
 • Bereken de lengte van de stof door de gewenste roklengte op te tellen bij de straal van de cirkel.

Voor een halve cirkelrok:

 • Volg dezelfde berekening als voor een hele cirkelrok om de straal te vinden.
 • Bereken de lengte van de stof door de gewenste roklengte op te tellen bij de helft van de straal.

Voor een dubbele cirkelrok:

 • Bereken de straal van de binnenste cirkel door de taillemaat te delen door 4π (ongeveer 3,14).
 • Bereken de straal van de buitenste cirkel door de taillemaat te delen door 2π (ongeveer 3,14).
 • Bereken de lengte van de stof door de gewenste roklengte op te tellen bij de straal van de buitenste cirkel.

Met deze berekeningen kun je de juiste afmetingen bepalen voor jouw cirkelrok zonder patroon.

Knippen van de stof

Als je eenmaal de juiste berekeningen hebt gedaan, is het tijd om de stof op de juiste manier te knippen. Hier zijn enkele nuttige tips om fouten tijdens het knipproces te voorkomen:

 • Zorg ervoor dat de stof volledig gladgestreken en plat ligt voordat je begint met knippen.
 • Plaats het patroon op de stof volgens de berekeningen die je hebt gemaakt, met behulp van spelden of gewichten om het patroon op zijn plaats te houden.
 • Gebruik een scherpe stofschaar om de stof langs de randen van het patroon te knippen. Knip netjes en zo dicht mogelijk langs de randen, maar zorg ervoor dat je de stof niet per ongeluk inkort.
 • Als je een zoom aan de onderkant van de rok wilt toevoegen, laat dan voldoende extra stof over om dit mogelijk te maken. Dit is meestal ongeveer 2-4 cm, afhankelijk van de gewenste zoomlengte.

Als je deze tips volgt, zul je merken dat het knippen van de stof een eenvoudige en stressvrije taak wordt.

Naaien van de cirkelrok

Na het knippen van de stof, is het tijd om te beginnen met naaien. Hier zijn de stapsgewijze instructies om je te helpen bij het naaien van de cirkelrok zonder patroon:

 • Begin met het naaien van de zijnaden van de stof. Plaats de stofdelen met de goede kanten op elkaar en speld ze langs de zijkanten vast. Naai de zijnaden met een rechte steek en werk de naden af met een zigzagsteek of een overlockmachine.
 • Na de zijnaden genaaid te hebben, is het tijd om de zoom van de rok te stikken. Dit kun je doen met behulp van een rechte steek langs de onderkant van de rok. Zorg ervoor dat de zoom gelijkmatig is en geen plooien bevat.
 • Om de rokband toe te voegen, meet je de omtrek van je taille en knip je een strook stof van de gewenste breedte en lengte. Deze strook moet lang genoeg zijn om rond je taille te passen en een overlap van ongeveer 2-4 cm te hebben.
 • Speld de rokband met de goede kant op de bovenkant van de rok. Naai het vast met behulp van een rechte steek en werk de naden af zoals gewenst.

Met deze stapsgewijze instructies kun je moeiteloos je cirkelrok in elkaar naaien zonder een patroon te gebruiken.

Afwerking van de cirkelrok

Zodra de rok in elkaar is genaaid, is het tijd om de afwerking aan te brengen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om je cirkelrok perfect af te werken:

 • Stik de zoom van de rok met behulp

Categories: Update 97 Cirkelrok Maken Zonder Patroon

Cirkelrok patroon tekenen
Cirkelrok patroon tekenen

Een cirkelrokje kun vrij eenvoudig zonder patroon voor elk kind op maat maken. Dat werkt als volgt: – Je meet de heupwijdte op. Dit is je maat voor de omtrek van de kleinste cirkel. De gemeten heupwijdte deel je door 2 en dan door ‘pi’ (3,14).Voor een hele cirkelrok neem je 1/6 deel van de taillewijdte – 0,5 cm. Stel je hebt een taillewijdte van een tiener ( taillewijdte 60 cm : 6 = 10 cm- 0,5 cm = 9,5 cm).VerBruik halVe Cirkelrok:

Voor een roklengte tot 60 cm (incl zoom) neem je stof van minimaal 1,40 breedte. Voor de lengte bereken je de afstand van het cirkelpunt (zie afbeelding 5 op volgende pagina) tot aan de zoom (incl naad) + 6 cm voor je band.

Hoeveel Stof Heb Je Nodig Voor Een Hele Cirkelrok?

Hoeveel stof heb je nodig voor een hele cirkelrok?
Voor een hele cirkelrok neem je 1/6 deel van de taillewijdte min 0,5 cm. Stel dat je een tiener bent met een taillewijdte van 60 cm. Dan zou je 1/6 van 60 cm nemen, wat gelijk is aan 10 cm. Daar trek je vervolgens 0,5 cm vanaf, waardoor je 9,5 cm overhoudt. Dit is de hoeveelheid stof die je nodig hebt voor een hele cirkelrok. Deze informatie geldt voor 1 februari 2023.

Hoeveel Stof Nodig Voor Halve Cirkelrok?

Hoeveel stof is nodig voor een halve cirkelrok?
Voor een halve cirkelrok met een lengte tot 60 cm (inclusief zoom), heb je stof nodig met een minimale breedte van 1,40 meter. Voor de lengte van de rok bereken je de afstand van het cirkelpunt (te zien op afbeelding 5 op de volgende pagina) tot aan de zoom (inclusief naad) + 6 cm voor de tailleband.

Hoe Knip Je Een Cirkelrok?

Voor een cirkelrok verschilt de aanpak enigszins, afhankelijk van het gewenste type. Als je een volledige cirkelrok wilt maken, volg je dezelfde stappen, maar deel je de taillewijdte door 6,28. In plaats van het patroonpapier door te knippen, vouw je het open langs de vouwlijn. Dit patroondeel vormt de helft van de cirkelrok en wordt op dubbele stof gelegd. Als je een dubbele cirkelrok wilt maken, deel je de taillewijdte door 12,56.

Aggregeren 23 cirkelrok maken zonder patroon

Diy Rokje Zonder Patroon Maken | Knipgirls Charissa - Youtube
Diy Rokje Zonder Patroon Maken | Knipgirls Charissa – Youtube
Diy: Cirkelrok Maken | Knipgirls Maritt - Youtube
Diy: Cirkelrok Maken | Knipgirls Maritt – Youtube
Een Rok Maken Zonder Patroon - Youtube
Een Rok Maken Zonder Patroon – Youtube

See more here: hienthao.com

Learn more about the topic cirkelrok maken zonder patroon.

See more: blog https://hienthao.com/category/gezondheid

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *