Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Cupmaat Meten: De Belangrijkste Stappen

Hoe Cupmaat Meten: De Belangrijkste Stappen

Hoe meet ik mijn bh maat?

Hoe Cupmaat Meten: De Belangrijkste Stappen

Hoe Meet Ik Mijn Bh Maat?

Keywords searched by users: hoe cupmaat meten bh-maat berekenen marie jo, cupmaten, cupmaat berekenen zonder meetlint, bh maat 85c is gelijk aan, bh maat 85b is gelijk aan, bh maat berekenen hema, bh maat meten klopt niet, bh-maat berekenen belgië

Hoe Cupmaat Meten: Een Complete Gids

De juiste cupmaat vinden kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet hoe je moet meten. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je je cupmaat kunt meten en enkele handige tips geven om ervoor te zorgen dat je de perfecte beha maat vindt. Of je nu op zoek bent naar bh-maat berekenen Marie Jo, cupmaten, cupmaat berekenen zonder meetlint, of benieuwd bent naar hoe bh maat 85c gelijk is aan, dit artikel zal je alle informatie bieden die je nodig hebt.

1. Wat is cupmaat?

Voordat we ingaan op hoe je je cupmaat kunt meten, is het belangrijk om te begrijpen wat cupmaat precies betekent. Cupmaat verwijst naar de grootte van de borst in verhouding tot de borstomtrek. Het wordt aangegeven met letters, zoals A, B, C, D, enzovoort. Hoe hoger de letter, hoe groter de cupmaat.

2. Het meten van de borstomtrek

De eerste stap bij het meten van je cupmaat is het meten van de borstomtrek. Hierbij heb je een meetlint nodig. Plaats het meetlint onder je borsten, waar de behaband normaal gesproken zou zitten. Zorg ervoor dat het meetlint strak, maar niet te strak, om je lichaam zit. Lees de meting af en noteer het nummer.

3. Het meten van de borstomvang

De volgende stap is het meten van de borstomvang. Voor deze meting plaats je het meetlint rond het volste deel van je borsten, meestal op tepelhoogte. Zorg ervoor dat het meetlint soepel over je borsten gaat en niet ingedrukt wordt. Lees de meting af en noteer het nummer.

4. Het bepalen van de cupmaat

Om je cupmaat te bepalen, trek je de borstomtrek af van de borstomvang. Het verschil tussen deze twee metingen helpt je bij het vinden van je cupmaat volgens de volgende richtlijnen:

 • Een verschil van 10-12 centimeter komt overeen met cupmaat A
 • Een verschil van 12-14 centimeter komt overeen met cupmaat B
 • Een verschil van 14-16 centimeter komt overeen met cupmaat C
 • Een verschil van 16-18 centimeter komt overeen met cupmaat D

Houd er rekening mee dat deze richtlijnen variëren afhankelijk van het merk en de stijl van de beha. Het is daarom belangrijk om verschillende merken en stijlen te proberen om te zien welke het beste bij jouw lichaam past.

5. Het gebruik van de zustermaten

Soms kan het gebeuren dat de behamaat die overeenkomt met je borstomtrek en cupmaat niet perfect past. In dit geval kunnen zustermaten nuttig zijn. Bijvoorbeeld, als je gebruikelijke maat 75C is, maar het voelt te strak, kun je proberen om een bandgrootte omhoog te gaan naar 80B. Dit betekent dat de cupmaat dezelfde blijft, maar de bandgrootte groter wordt.

Hier is een handig trucje: een C-cup is niet altijd hetzelfde. Een cupmaat kan verschillend uitvallen afhankelijk van de bandgrootte. Zo is bijvoorbeeld een 75C cup vergelijkbaar met een 80B cup, waarbij de enige verandering de bandgrootte is. Het is dus de moeite waard om te experimenteren met zustermaten om de perfecte pasvorm te vinden.

6. De invloed van bandgrootte op de cupmaat

De bandgrootte van een beha kan de cupmaat beïnvloeden. Wanneer je de bandgrootte verandert, moet je ook de cupmaat aanpassen om de juiste pasvorm te behouden. Als je bijvoorbeeld een beha in maat 80B draagt en je vindt dat de band te los zit, kun je proberen om een maat 75C te proberen. Dit zorgt ervoor dat de band strakker zit en de cups nog steeds goed passen.

7. Cupmaat in relatie tot merken en stijlen

Het is belangrijk om te weten dat verschillende merken en stijlen van beha’s en lingerie variaties kunnen hebben in de pasvorm. Dit betekent dat je mogelijk een andere cupmaat moet proberen, afhankelijk van het merk dat je draagt. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat je cupmaat kan variëren afhankelijk van het type beha, zoals push-up, sportbeha, balconette, etc. Het kan dus handig zijn om meerdere maten te passen en te experimenteren om de juiste pasvorm te vinden.

8. Tips voor het meten van cupmaat

Om ervoor te zorgen dat je de meest nauwkeurige metingen krijgt bij het bepalen van je cupmaat, zijn hier enkele handige tips:

 • Meet je cupmaat op verschillende tijdstippen van de dag, omdat je borsten gedurende de dag kunnen veranderen in grootte en vorm.
 • Laat je meten door een professional in een lingeriezaak om zeker te zijn van de juiste maat.
 • Houd er rekening mee dat de pasvorm van een beha kan variëren, zelfs binnen dezelfde maat. Probeer verschillende stijlen en merken om te zien welke het beste bij jou past.
 • Als je geen meetlint hebt, kun je een touwtje gebruiken om je borstomtrek en borstomvang te meten. Markeer de lengte van het touwtje en meet de afstand met een liniaal voor nauwkeurige metingen.

9. Veelvoorkomende misvattingen over cupmaten

Er zijn verschillende misvattingen over cupmaten die kunnen leiden tot verwarring en onzekerheid bij het meten. Hier zijn enkele veelvoorkomende misvattingen die we willen ontkrachten:

 • Een C-cup is niet altijd hetzelfde, het kan variëren afhankelijk van de bandgrootte.
 • Als je een kleinere bandgrootte wilt, moet je ook de cupmaat aanpassen om de juiste pasvorm te behouden.
 • Je kunt je cupmaat niet altijd nauwkeurig bepalen zonder meetlint. Hoewel er alternatieve methoden zijn, zoals het gebruik van een touwtje, is een meetlint de meest betrouwbare manier om te meten.

Met deze informatie in gedachten, ben je beter uitgerust om je cupmaat correct te meten en de perfecte beha maat te vinden. Onthoud dat het belangrijk is om verschillende maten en stijlen te proberen om de juiste pasvorm te vinden die comfortabel en ondersteunend is. Veel succes met het meten van je cupmaat!

Categories: Top 76 Hoe Cupmaat Meten

Hoe meet ik mijn bh maat?
Hoe meet ik mijn bh maat?

Voor de borstwijdte legt u het meetlint op uw borsten ter hoogte van de tepels. Voor de juiste maat houdt u best rekening met de glooiing van uw borst: druk met een vinger de lintmeter tot tegen uw borstbeen. Zorg er opnieuw voor dat de meter vooraan en achteraan op dezelfde hoogte zit.Een C-cup is niet in alle maten even groot

Zustermaten betekent dat het volume van de cup hetzelfde is bij meerdere omtrekmaten. Zo heeft 85C een even grote cup als 80D en 75E.Maat 75C wordt 75B. – De omvang is te klein en de cup is te klein: Kies de omvang 1 maat groter, de cupmaat blijft gelijk! Maat 75C wordt 80C. – De omvang is te groot en de cup is te groot: Kies de omvang 1 maat kleiner, de cupmaat blijft gelijk!

Maattabel – Bereken je cupmaat
Cupmaat A B
60 72,5 75
65 77,5 80
70 82,5 85
75 87,5 90

Hoe Weet Ik Welke Cupmaat Ik Heb?

Hoe kan ik bepalen welke cupmaat ik heb? Hier is een maattabel om je cupmaat te berekenen:

– Cupmaat A: 60, 62, 64, 66, 68
– Cupmaat B: 70, 72, 75, 76, 77
– Cupmaat C: 80, 82, 85, 86, 87
– Cupmaat D: 90, 92, 95, 96, 97
– Andere maten: 100, 105, 110, 115

Hoe Groot Is Cupmaat 85C?

Hoe groot is cupmaat 85C?
Een C-cup is niet in alle maten even groot. Bij zustermaten betekent dat het volume van de cup hetzelfde is bij meerdere omtrekmaten. Daarom heeft cupmaat 85C dezelfde cupgrootte als 80D en 75E. Dit betekent dat het volume van de borst in deze maten gelijk is, maar dat de omtrek van de ribbenkast verschilt.

Welke Bh Maat Staat Gelijk Aan 75C?

Welke BH maat staat gelijk aan 75C? Een BH maat 75C is te klein in zowel de omvang als de cup. Om de juiste maat te vinden, moet je de omvang 1 maat groter kiezen, terwijl de cupmaat hetzelfde blijft. Dus maat 75C wordt 80C. Daarentegen, als de omvang te groot is en de cup ook te groot, moet je de omvang 1 maat kleiner kiezen terwijl de cupmaat hetzelfde blijft.

Gevonden 17 hoe cupmaat meten

Bh Advies - Bh Maat Opmeten - Lingerie Van Bokhoven
Bh Advies – Bh Maat Opmeten – Lingerie Van Bokhoven

See more here: hienthao.com

Learn more about the topic hoe cupmaat meten.

See more: blog https://hienthao.com/category/gezondheid

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *