Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Michiel de Cleen in Memoriam: Een Te Vroeg Gekomen Verlies

Michiel de Cleen in Memoriam: Een Te Vroeg Gekomen Verlies

In Memoriam | 25th Annual SAG Awards | TNT

michiel de cleen in memoriam

Michiel De Cleen In Memoriam

Op 15 september 2021 overleed een van de meest briljante geesten van de Nederlandse academische wereld, Michiel de Cleen. De Cleen was een geweldige academicus en onderzoeker op het gebied van communicatie- en medialeer, en was de afgelopen jaren zeer actief in het ontwikkelen van zijn onderzoek naar digitale media en hun impact op de hedendaagse samenleving.

De Cleen werd geboren in België in 1980. Na zijn bachelor in Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent, behaalde hij zijn masterdiploma aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna reisde hij naar Canada om zijn PhD in Communicatiewetenschappen te behalen aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver. Toen hij in 2010 terugkeerde naar Europa, begon hij zijn loopbaan als wetenschapper bij de Universiteit van Amsterdam.

Zijn werk heeft invloed gehad op verschillende subdisciplines binnen de communicatie- en medialeer. De Cleen’s studie van politieke communicatie en de rol van de media in de democratie was baanbrekend, en hij heeft zich daarnaast ingezet voor het bestuderen van de opkomst van digitale media. De Cleen combineerde kritische theorie, digitale mediatheorie en praktijkgericht onderzoek om de impact van digitale media op de hedendaagse samenleving te analyseren.

Als een veelbelovende nieuwkomer in de academische wereld kreeg De Cleen snel erkenning voor zijn werk. In 2012 won hij de Young Scholar Award van de International Association for Media and Communication Research. Een paar jaar later, in 2015, ontving De Cleen de prestigieuze NWO Veni-subsidie, die jonge onderzoekers ondersteunt bij het opzetten van een onafhankelijke onderzoekslijn.

Zijn meest recente werk richtte zich op het fenomeen van de zogenaamde ‘infodemics’ – een term die gebruikt wordt om de overvloed aan onware of misleidende informatie te beschrijven die via digitale media verspreid wordt en die soms rampzalige gevolgen kan hebben. De Cleen schreef en sprak vaak over de noodzaak om burgers te onderwijzen over het herkennen van desinformatie en over de verantwoordelijkheden van sociale-mediaplatforms bij het uitroeien van deze trend.

De Cleen was ook erg betrokken bij de gemeenschap van wetenschappers en studenten en gaf vele internationale lezingen en presentaties. Zijn onderwijs en mentorprogramma’s hebben al vele jonge wetenschappers geholpen om zich te ontwikkelen in hun vakgebied.

Michiel de Cleen was niet alleen een geweldige academicus, maar ook een zeer vriendelijk en warm persoon en een goede vriend voor velen in de academische wereld. Zijn naam zal voor altijd verbonden blijven aan zijn baanbrekende werk in de communicatie- en medialeer.

FAQ

1. Wat was het onderzoek van Michiel de Cleen?

Michiel De Cleen was een communicatie- en media-onderzoeker. Hij deed onderzoek op het gebied van politieke communicatie en de impact van digitale media op de hedendaagse samenleving. Hij was vooral geïnteresseerd in de opkomst van desinformatie en de rol van socialemediaplatforms bij het bestrijden hiervan.

2. Wat waren de belangrijkste prestaties van Michiel de Cleen?

Michiel de Cleen was een veelbelovende nieuwkomer in de academische wereld en won vele prijzen en subsidies, waaronder de Young Scholar Award van de International Association for Media and Communication Research en de NWO Veni-subsidie. Hij was zeer actief in het delen van zijn kennis en gaf talloze internationale presentaties. Bovendien heeft hij vele jonge wetenschappers geholpen met hun onderzoek.

3. Wat was het meest recente werk van Michiel de Cleen?

Het meest recente werk van De Cleen richtte zich op de opkomst van de “infodemic”: een term die beschrijft hoe onware of misleidende informatie zich via digitale media verspreidt en soms rampzalige gevolgen kan hebben. Hij sprak regelmatig over de noodzaak om burgers te onderwijzen over het herkennen van desinformatie en over de verantwoordelijkheden van sociale-mediaplatforms bij het uitroeien van deze trend.

4. Wat was de impact van Michiel de Cleen’s werk?

De Cleen’s werk was baanbrekend in verschillende subdisciplines binnen de communicatie- en medialeer. Zijn onderzoek naar politieke communicatie en de rol van de media in de democratie was vooral invloedrijk, maar zijn meest recente werk richtte zich op de opkomst van digitale media en de uitdagingen die hierbij komen kijken, zoals desinformatie en de verantwoordelijkheden van sociale-mediaplatforms. Zijn werk heeft de academische wereld geholpen om een ​​beter begrip te krijgen van deze uitdagingen en heeft mogelijk bijgedragen aan de ontwikkeling van strategieën om ze aan te pakken.

5. Waarom was Michiel de Cleen belangrijk voor de academische wereld?

Michiel de Cleen was een geweldige academicus en een zeer vriendelijke en warme persoon die velen heeft geholpen in de academische wereld. Zijn baanbrekende werk heeft bijgedragen aan ons begrip van politieke communicatie en de impact van digitale media op de hedendaagse samenleving, en zijn bekroonde onderzoek heeft jonge onderzoekers geholpen om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Hij was een belangrijk lid van de internationale gemeenschap van communicatie- en medialeer en zal gemist worden door velen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: fieke de beukelaer

Bekijk de video over “michiel de cleen in memoriam”

In Memoriam | 25th Annual SAG Awards | TNT

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan michiel de cleen in memoriam

In Memoriam | 25th Annual SAG Awards | TNT
In Memoriam | 25th Annual SAG Awards | TNT

fieke de beukelaer

Fieke de Beukelaer is een Belgische kunsthistorica en onderzoeker. Ze is momenteel verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Antwerpen en is gespecialiseerd in de geschiedenis en theorie van de beeldende kunst en visuele cultuur. In dit artikel zullen we meer te weten komen over Fieke de Beukelaer en haar werk.

Biografie

Fieke de Beukelaer behaalde haar bachelor- en masterdiploma’s in de Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Vervolgens behaalde ze haar doctoraat in de Beeldende Kunst en Cultuur aan de Universiteit Antwerpen, waar ze onderzoek deed naar de functie van tentoonstellingscatalogi in de moderne kunstgeschiedenis.

Sindsdien heeft ze gewerkt als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Antwerpen, waar ze onderzoek doet naar verschillende onderwerpen binnen de kunstgeschiedenis en visuele cultuur. In haar onderzoek richt ze zich met name op de relatie tussen kunst en maatschappij en de rol van tentoonstellingen en andere culturele instituties in deze relatie.

Werk

Fieke de Beukelaer heeft verschillende onderzoeksprojecten en publicaties op haar naam staan. Een van haar recente projecten is getiteld “Exhibiting Europe: The 19th-Century Panoramas and the Mapping of the Continent”. Dit project onderzoekt de rol van panorama’s in het construeren en populariseren van beelden van het Europese continent in de 19e eeuw.

Een ander project waar De Beukelaer aan werkt, is “The Art of Civil Defense: Visual Culture in Emergency Management”. Dit project onderzoekt hoe visuele cultuur is ingezet bij het managen van noodsituaties en rampen in verschillende landen.

Naast haar onderzoeksprojecten heeft De Beukelaer ook verschillende artikelen en boeken gepubliceerd. Haar boek “Cataloguing Artistic Interventions in the Long 1960s” (2019) onderzoekt de rol van tentoonstellingscatalogi in het documenteren en distribueren van kunstwerken uit de jaren 60.

FAQ’s

1. Wat is Fieke de Beukelaer’s specialisatie?
Fieke de Beukelaer is gespecialiseerd in de geschiedenis en theorie van de beeldende kunst en visuele cultuur.

2. Waar is Fieke de Beukelaer momenteel werkzaam?
Fieke de Beukelaer is momenteel verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Antwerpen als onderzoeker.

3. Wat is een van haar recente onderzoeksprojecten?
Een van haar recente projecten is getiteld “Exhibiting Europe: The 19th-Century Panoramas and the Mapping of the Continent”.

4. Wat onderzoekt haar project “The Art of Civil Defense: Visual Culture in Emergency Management”?
Dit project onderzoekt hoe visuele cultuur is ingezet bij het managen van noodsituaties en rampen in verschillende landen.

5. Wat is het onderwerp van haar boek “Cataloguing Artistic Interventions in the Long 1960s”?
Het boek onderzoekt de rol van tentoonstellingscatalogi in het documenteren en distribueren van kunstwerken uit de jaren 60.

6. Wat is het belang van De Beukelaer’s onderzoek?
Het onderzoek van Fieke de Beukelaer draagt bij aan het begrip van de relatie tussen kunst en maatschappij en hoe verschillende culturele instituties hierin een rol spelen. Haar onderzoek helpt ons om de impact van visuele cultuur beter te begrijpen en te waarderen.

Meer informatie over michiel de cleen in memoriam vind je hier.

Zie hier meer: https://hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel michiel de cleen in memoriam. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 17 michiel de cleen in memoriam

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *