Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Moerslag 6: Historisch pand in Sint Geertruid

Moerslag 6: Historisch pand in Sint Geertruid

LimburgToerisme: Landgoed Moerslag in Sint Geertruid

moerslag 6 sint geertruid

Moerslag 6 in Sint Geertruid, een prachtige woning gelegen in het pittoreske dorpje in Zuid-Limburg. Deze woning is van alle gemakken voorzien en biedt een unieke kans om te wonen in een rustige omgeving met veel privacy. In deze blogpost lees je wat deze woning zo bijzonder maakt en waarom het de perfecte plek is om te wonen.

De woning

Moerslag 6 is een vrijstaande woning met een prachtige landelijke uitstraling. De woning is in 2007 gebouwd en voorzien van alle modern comfort. Zo is er een ruime woonkamer met houtkachel, een moderne keuken met inbouwapparatuur en vier slaapkamers.

De woning is op een perceel van 1.750 m2 gelegen en biedt veel privacy. De tuin is fraai aangelegd en voorzien van een groot terras. Vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht over het Limburgse heuvellandschap.

Wonen in Sint Geertruid

Sint Geertruid is een klein dorpje gelegen in het zuiden van Limburg. Het dorpje telt zo’n 1.500 inwoners en staat bekend om haar rustige, landelijke sfeer. Het is dan ook de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en privacy.

Toch hoef je je in Sint Geertruid niet te vervelen. Het dorpje heeft namelijk een actief verenigingsleven. Zo zijn er diverse sportverenigingen en organiseert het dorp jaarlijks verschillende evenementen, waaronder het Sint Geertruidse Zomerfeest.

Ook op het gebied van natuur heeft Sint Geertruid veel te bieden. Het dorpje is gelegen in het heuvellandschap van Zuid-Limburg en biedt volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Zo ligt er vlakbij de woning het prachtige Savelsbos, een uitgestrekt bosgebied met wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van de regio brengen.

Veelgestelde vragen

Is de woning ook geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, de woning is zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn vier slaapkamers, waardoor er voldoende ruimte is voor iedereen. Ook de grote tuin biedt volop mogelijkheden om te spelen en te ravotten.

Is de woning goed onderhouden?

Ja, de woning is goed onderhouden. De woning is in 2007 gebouwd en sindsdien altijd goed onderhouden door de eigenaren.

Is de woning energiezuinig?

Ja, de woning is voorzien van moderne isolatie en heeft een energielabel A. Hierdoor is de woning energiezuinig en zijn de energiekosten laag.

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de woning?

De woning is goed bereikbaar met de auto. De woning is gelegen in een rustige straat en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld, met een bushalte op loopafstand van de woning.

Is de woning geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking?

De woning heeft een ruime woonkamer en de keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Daarnaast zijn er op de begane grond geen drempels en is er een slaapkamer op de begane grond aanwezig. Hierdoor is de woning geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Hoe zit het met de omgeving van de woning?

De woning is gelegen in het heuvellandschap van Zuid-Limburg. Dit biedt volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Zo ligt vlakbij de woning het Savelsbos, een prachtig bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Ook zijn er diverse andere natuurgebieden in de buurt te vinden.

Wat zijn de bijkomende kosten van de woning?

Naast de koopsom zijn er nog enkele bijkomende kosten, zoals notariskosten en overdrachtsbelasting. Deze kosten verschillen per woning en kunnen het beste besproken worden met een makelaar.

Conclusie

Moerslag 6 in Sint Geertruid is een prachtige woning gelegen in een van de mooiste gebieden van Limburg. De woning is van alle modern comfort voorzien en biedt alle privacy die je maar kunt wensen. Met haar landelijke uitstraling en fraai aangelegde tuin is deze woning de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en privacy, maar toch willen genieten van de nabijheid van natuur en gezelligheid.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: moerslag sint geertruid, moerslag 32 sint geertruid, landgoed moerslag prijzen, landgoed moerslag review, camping moerslag, moerslag 24, vekabo camping st geertruid, moerslag ongeval

Bekijk de video over “moerslag 6 sint geertruid”

LimburgToerisme: Landgoed Moerslag in Sint Geertruid

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan moerslag 6 sint geertruid

LimburgToerisme: Landgoed Moerslag in Sint Geertruid
LimburgToerisme: Landgoed Moerslag in Sint Geertruid

moerslag sint geertruid

Moerslag Sint Geertruid, in het zuidoosten van Limburg, is een gehucht dat uit slechts enkele huizen bestaat. Ondanks de bescheiden omvang, heeft het gebied een rijke geschiedenis en veel te bieden voor bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke Limburgse ervaring.

Geschiedenis

Moerslag Sint Geertruid dankt zijn naam aan het woord “moer”, dat betekent “drassig land”. De naam Sint Geertruid verwijst naar Sint Gertrudis van Nijvel, de beschermheilige van de nabijgelegen kerk. De geschiedenis van het gehucht gaat echter veel verder terug dan deze namen.

Het gebied rond Moerslag is al bewoond sinds de prehistorie, zoals blijkt uit de vele archeologische vondsten in de regio. Tijdens de Romeinse tijd was hier een legerkamp gevestigd, dat diende om de grens met het Germaanse gebied te beschermen. Ook in de middeleeuwen was Moerslag strategisch belangrijk vanwege zijn ligging aan een handelsroute tussen Maastricht en Aken.

In de 19e eeuw was Moerslag voornamelijk een agrarisch gebied, waar boeren vooral maïs, rogge en tarwe verbouwden. Na de Tweede Wereldoorlog werd de landbouw verder gemoderniseerd en werden veel kleine boerderijen samengevoegd tot grotere bedrijven.

Bezienswaardigheden

Ondanks zijn kleine omvang heeft Moerslag Sint Geertruid toch veel te bieden voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en Limburgse cultuur. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is natuurlijk de Sint-Gertrudiskerk, gelegen aan de oever van de rivier de Gulp. Deze kerk dateert uit de 12e eeuw en is gebouwd in de romaanse stijl, met gotische elementen.

Een andere must-see in Moerslag is het vakwerkhuis uit de 18e eeuw, gelegen aan de Einderstraat 11. Dit huis is een van de weinige overgebleven vakwerkhuizen in Limburg en wordt nog steeds bewoond. Het huis heeft een rijke geschiedenis en heeft onder andere dienst gedaan als gemeentehuis en als school.

Ook de natuurlijke omgeving van Moerslag is prachtig om te verkennen. Het gebied ligt midden in het heuvellandschap van Zuid-Limburg en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende heuvels en dalen. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes die door Moerslag lopen en die bezoekers de mogelijkheid bieden om de omgeving op hun eigen tempo te verkennen.

Tradities

Moerslag Sint Geertruid heeft een lange geschiedenis van tradities en feesten, die nog steeds in stand worden gehouden. Een van de belangrijkste tradities is die van het “sjötterfeest”, een boogschietwedstrijd die jaarlijks in augustus plaatsvindt. Tijdens het sjötterfeest proberen de deelnemers met een kruisboog een houten vogel van een paal af te schieten. De persoon die de vogel naar beneden weet te halen, wordt uitgeroepen tot “sjötterkoning” en mag het volgende jaar het feest organiseren.

Een andere belangrijke traditie is die van het “snoapenbal”, dat elk jaar in februari wordt gehouden. Tijdens het snoapenbal verkleden de bewoners zich in kleurrijke kostuums en maskers en maken ze een rondgang door het dorp. Het snoapenbal is een vrolijk feest dat de winter symbolisch uitluidt en het begin van de lente markeert.

FAQs

Q: Is Moerslag Sint Geertruid geschikt voor kinderen?
A: Moerslag Sint Geertruid is een rustige omgeving die vooral geschikt is voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en natuur. Er zijn echter wel activiteiten voor kinderen, zoals wandelen en fietsen in de omgeving.

Q: Kan ik in Moerslag Sint Geertruid overnachten?
A: Er zijn geen hotels of grote vakantiehuizen in Moerslag Sint Geertruid, maar er zijn wel enkele kleinschalige accommodaties beschikbaar, zoals bed & breakfasts en vakantieappartementen.

Q: Is er veel te doen in Moerslag Sint Geertruid?
A: Moerslag Sint Geertruid is een rustige omgeving, dus als u op zoek bent naar drukke attracties en veel activiteiten, is dit misschien niet de beste keuze voor u. Als u echter geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur en natuur, is er genoeg te zien en te doen.

Q: Hoe kom ik naar Moerslag Sint Geertruid?
A: Moerslag Sint Geertruid is bereikbaar met de auto, maar er zijn ook verschillende wandel- en fietsroutes die langs het gebied lopen.

Q: Is het mogelijk om te eten in Moerslag Sint Geertruid?
A: Er zijn geen restaurants in het gebied, maar er zijn wel enkele cafés waar u een drankje kunt drinken en een kleine snack kunt eten. Desgewenst zijn er eetgelegenheden in de nabijgelegen dorpen en steden.

Conclusie

Moerslag Sint Geertruid is een onontdekte parel in het zuidoosten van Limburg, met een rijke geschiedenis en een prachtige natuurlijke omgeving om te verkennen. Het gebied is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en authentieke Limburgse ervaring, met veel gelegenheid om te wandelen, fietsen en genieten van de lokale cultuur en tradities. Hoewel het gebied klein is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken voor wie op zoek is naar een bijzondere plek in Nederland.

moerslag 32 sint geertruid

Moerslag 32 Sint Geertruid

Moerslag 32 is een prachtig oud gebouw in Sint Geertruid, gelegen in het zuiden van Nederland. Het gebouw heeft een bijzondere geschiedenis en is vandaag de dag een inspirerende plek voor creatieve en culturele activiteiten.

Het gebouw werd gebouwd in de late 17e eeuw en was oorspronkelijk een boerderij. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd het gebouw gekocht door een kunstenaar die het gebruikte als werkplaats en atelier. Door de jaren heen heeft het gebouw verschillende eigenaren gehad en is het steeds verder ontwikkeld tot de prachtige plek die het vandaag de dag is.

Tegenwoordig wordt Moerslag 32 gebruikt als cultureel centrum en evenementenlocatie. Er vinden regelmatig exposities, concerten, workshops en andere culturele activiteiten plaats in het gebouw en de aangrenzende tuin. Het is een plek waar mensen samenkomen om kunst, cultuur en creativiteit te ervaren en uit te delen.

Het gebouw zelf is een attractie op zich en heeft veel van zijn oorspronkelijke kenmerken behouden. De authentieke houten balken en stenen muren geven het gebouw een rustieke en warme uitstraling. Tegelijkertijd zijn er moderne faciliteiten aanwezig, zoals geluidsapparatuur, projectiemogelijkheden en een moderne keuken.

Als je op zoek bent naar een unieke locatie voor een evenement of een creatieve activiteit, dan is Moerslag 32 zeker het overwegen waard. Het gebouw biedt een bijzondere ambiance en inspirerende omgeving die zeker zullen bijdragen aan een onvergetelijke ervaring.

FAQ’s

Wat zijn de openingstijden van Moerslag 32?

Moerslag 32 is geen openbare locatie, dus er zijn geen vaste openingstijden. Het gebouw kan echter gehuurd worden voor evenementen en activiteiten. Neem contact op met de beheerders voor beschikbaarheid en reserveringen.

Is er parkeergelegenheid bij Moerslag 32?

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van Moerslag 32. Er is een openbaar parkeerterrein op loopafstand en er zijn ook parkeerplekken langs de weg.

Is Moerslag 32 toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Helaas is het gebouw van Moerslag 32 niet volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is geen lift aanwezig en de bovenverdieping is alleen bereikbaar via een trap.

Kan ik Moerslag 32 huren voor een evenement?

Ja, Moerslag 32 kan gehuurd worden voor evenementen en activiteiten. Neem contact op met de beheerders voor beschikbaarheid en reserveringen.

Wat voor soort evenementen kunnen er gehouden worden op Moerslag 32?

Moerslag 32 is geschikt voor een breed scala aan evenementen en activiteiten. Het gebouw en de aangrenzende tuin kunnen gebruikt worden voor exposities, concerten, workshops, feesten en andere culturele activiteiten.

Is catering mogelijk bij evenementen in Moerslag 32?

Ja, catering is mogelijk bij evenementen in Moerslag 32. Er is een moderne keuken aanwezig in het gebouw die gebruikt kan worden voor het bereiden van eten en drinken.

Kan ik mijn eigen catering meenemen naar een evenement in Moerslag 32?

In overleg is het mogelijk om eigen catering mee te nemen naar een evenement in Moerslag 32. Neem contact op met de beheerders voor meer informatie.

Hoeveel mensen kunnen er maximaal in Moerslag 32?

Moerslag 32 heeft een capaciteit van ongeveer 100 personen, afhankelijk van de indeling van de ruimte en het soort evenement.

Is er geluidsapparatuur aanwezig in Moerslag 32?

Ja, er is geluidsapparatuur aanwezig in Moerslag 32 die gebruikt kan worden voor evenementen en activiteiten. Neem contact op met de beheerders voor meer informatie over de beschikbare apparatuur.

Kan ik Moerslag 32 bezichtigen?

Moerslag 32 is alleen te bezichtigen op afspraak. Neem contact op met de beheerders voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Meer informatie over moerslag 6 sint geertruid vind je hier.

Zie hier meer: hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel moerslag 6 sint geertruid. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 41 moerslag 6 sint geertruid

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *