Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Taboo Topic: Naakt Voor De Klas Met De Sekszusjes Sparks Controversy

Taboo Topic: Naakt Voor De Klas Met De Sekszusjes Sparks Controversy

Onze ervaring: queer, Marokkaans, trans | NAAKT VOOR DE KLAS MET DE SEKSZUSJES #6 | NPO 3

naakt voor de klas met de sekszusjes

Naakt voor de klas met de sekszusjes: een controversiële workshop

In september 2019 deed een workshop genaamd “Naakt voor de klas met de sekszusjes” veel stof opwaaien in Nederland. De workshop, georganiseerd door seksuologen Kris en Marcelle Boogert, beloofde docenten te leren omgaan met het thema seksualiteit in de klas door middel van een naaktmodel en de inbreng van de sekszusjes, Bianca en Tamara.

Het idee achter de workshop was om docenten te helpen met het bespreekbaar maken van seksualiteit en het verminderen van taboes en onwetendheid op dit gebied. Bij de workshop zou het naaktmodel, een mannelijke kunstenaar, fungeren als een soort levend canvas waarop de sekszusjes verschillende thema’s zouden bespreken, zoals het vrouwelijk orgasme en seksuele diversiteit.

Na het bekendmaken van de workshop ontstond er echter veel ophef en werd er zelfs een petitie gestart om de workshop te verbieden. Veel mensen vonden de workshop ongepast en onethisch, en vroegen zich af of dit wel de juiste manier was om seksuele voorlichting aan te pakken.

De sekszusjes

Wie zijn de sekszusjes eigenlijk? Bianca en Tamara zijn twee zussen die zichzelf seksualiteitsexperts noemen. Ze hebben een eigen YouTube-kanaal waarop ze video’s maken over seksualiteit en relaties, en geven regelmatig workshops en lezingen over dit onderwerp.

Op hun website beschrijven de sekszusjes zichzelf als “bewust, sensitief en inspirerend”. Ze willen mensen helpen om zich vrijer te voelen op het gebied van seksualiteit en relaties en vinden dat hier te weinig aandacht voor is in de maatschappij. Ze zijn van mening dat seksualiteit een belangrijk onderwerp is dat bespreekbaar moet worden gemaakt en vinden dat er te veel taboes en onwetendheid bestaan op dit gebied.

Het naaktmodel

Het naaktmodel dat tijdens de workshop gebruikt werd, was een kunstenaar genaamd Tim, die in het verleden al vaker als naaktmodel had gefungeerd. Hij werd tijdens de workshop volledig naakt op een stoel gezet, terwijl de sekszusjes verschillende seksuele thema’s bespraken en uitlegden aan de docenten. Tijdens de workshop werden er ook tekeningen gemaakt van het naaktmodel, om de kunstzinnige kant van het geheel te benadrukken.

De workshop

De workshop duurde twee uur en vond plaats in het Amsterdamse cultuurcentrum De Balie. Er waren ongeveer dertig docenten aanwezig, die graag meer wilden leren over het bespreekbaar maken van seksualiteit in de klas. Tijdens de workshop werden er verschillende thema’s besproken, zoals het vrouwelijk orgasme, seksuele diversiteit, en hoe je als docent om kunt gaan met ongemakkelijke situaties rondom seksualiteit.

Hoewel de workshop anders verliep dan gepland en er meer ophef ontstond dan de organisatoren hadden verwacht, waren er toch ook deelnemers die positief waren over de workshop. Zo vonden sommige docenten het naaktmodel een mooie manier om hun eigen taboes en schaamte te overwinnen en voelden ze zich na de workshop meer op hun gemak als het ging om het bespreken van seksualiteit in de klas.

De ophef

Maar niet iedereen was blij met de workshop. Nadat het nieuws over de workshop naar buiten kwam, ontstond er veel ophef op social media en verschillende nieuwswebsites. Veel mensen vonden de workshop ongepast en vroegen zich af of dit wel een goede manier was om seksualiteit bespreekbaar te maken in de klas. Er werd onder andere gevreesd voor de impact die het naaktmodel en de sekszusjes zouden kunnen hebben op jonge leerlingen.

Ook waren er vragen over de rol van het naaktmodel. Was het niet ongepast om een naaktmodel als levend canvas te gebruiken om seksuele thema’s te bespreken? Zou dit niet voor sommige docenten juist een extra barrière kunnen zijn om over het onderwerp te praten?

De petitie

Als reactie op de workshop werd er een petitie gestart om de workshop te verbieden. De petitie, die meer dan 20.000 keer werd ondertekend, benadrukte het belang van respectvolle en veilige seksuele voorlichting en stelde dat de workshop hier niet aan voldeed.

De organisatoren van de workshop reageerden op de ophef door te benadrukken dat het naaktmodel slechts een middel was om de aandacht te trekken en dat ze nooit de bedoeling hadden om de grenzen van respect en fatsoen te overschrijden. Ze stelden ook dat de workshop bedoeld was voor volwassen docenten en dat er vooraf aan de docenten was gevraagd of ze bepaalde thema’s wel of niet wilden bespreken.

FAQs

1. Wat was de workshop ‘Naakt voor de klas met de sekszusjes’?
De workshop beloofde docenten te leren omgaan met het thema seksualiteit in de klas door middel van een naaktmodel en de inbreng van de sekszusjes, Bianca en Tamara.

2. Wat was de ophef over de workshop?
Veel mensen vonden de workshop ongepast en vroegen zich af of dit wel een goede manier was om seksualiteit bespreekbaar te maken in de klas.

3. Wie zijn de sekszusjes?
Bianca en Tamara zijn twee zussen die zichzelf seksualiteitsexperts noemen. Ze hebben een eigen YouTube-kanaal waarop ze video’s maken over seksualiteit en relaties, en geven regelmatig workshops en lezingen over dit onderwerp.

4. Wie was het naaktmodel?
Het naaktmodel was een kunstenaar genaamd Tim, die in het verleden al vaker als naaktmodel had gefungeerd.

5. Wat vonden deelnemende docenten van de workshop?
Hoewel de workshop anders verliep dan gepland en er meer ophef ontstond dan de organisatoren hadden verwacht, waren er toch ook deelnemers die positief waren over de workshop.

6. Wat was de reactie op de ophef?
Als reactie op de workshop werd er een petitie gestart om de workshop te verbieden. De organisatoren van de workshop reageerden door te benadrukken dat het naaktmodel slechts een middel was om de aandacht te trekken en dat ze nooit de bedoeling hadden om de grenzen van respect en fatsoen te overschrijden.

7. Is de workshop nog steeds te bezoeken?
Nee, na de ophef werd de workshop geannuleerd.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “naakt voor de klas met de sekszusjes”

Onze ervaring: queer, Marokkaans, trans | NAAKT VOOR DE KLAS MET DE SEKSZUSJES #6 | NPO 3

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan naakt voor de klas met de sekszusjes

Onze ervaring: queer, Marokkaans, trans | NAAKT VOOR DE KLAS MET DE SEKSZUSJES #6 | NPO 3
Onze ervaring: queer, Marokkaans, trans | NAAKT VOOR DE KLAS MET DE SEKSZUSJES #6 | NPO 3

Meer informatie over naakt voor de klas met de sekszusjes vind je hier.

Zie hier meer: hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel naakt voor de klas met de sekszusjes. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 40 naakt voor de klas met de sekszusjes

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *