Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hollywood Vampires: De Top Nummers van deze Legendarische Band

Hollywood Vampires: De Top Nummers van deze Legendarische Band

Hollywood Vampires

nummers van hollywood vampires

Nummers van Hollywood Vampires

Hollywood Vampires is een Amerikaanse hardrock-supergroep die in 2015 werd opgericht. De band bestaat uit rocklegendes Alice Cooper, Joe Perry (van Aerosmith) en Johnny Depp, samen met drummer Matt Sorum (van Guns N’ Roses) en bassist Robert DeLeo (van Stone Temple Pilots). Hun debuutalbum, simpelweg getiteld “Hollywood Vampires”, werd uitgebracht op 11 september 2015 en was een eerbetoon aan de Hollywood Vampires-drinkclub voor beroemdheden uit de jaren 70 en 80.

Het album bevatte covers van nummers die oorspronkelijk werden uitgevoerd door overleden rocksterren zoals Jimi Hendrix, John Lennon en Keith Moon, evenals enkele originele composities. Het album ontving over het algemeen positieve recensies van critici en debuteerde op nummer 43 op de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst.

Hieronder volgt een overzicht van enkele hoogtepunten uit het debuutalbum van Hollywood Vampires:

1. “The Last Vampire”

Het openingsnummer van het album is een duistere, instrumentale intro die een sfeer van spanning en geheimzinnigheid creëert. Het wordt al snel duidelijk dat dit niet het soort album is waar je naar luistert als je je oren wilt sparen.

2. “Raise the Dead”

Dit nummer, oorspronkelijk geschreven door Cooper voor zijn 2011 soloalbum “Welcome 2 My Nightmare”, is een bruisende rocker die de energie van de band goed weergeeft. Het nummer begint met een luide gitaarriff van Joe Perry en gaat dan over in een krachtige bezwering van de rock-‘n-roll-levensstijl.

3. “My Generation”

Een cover van het klassieke nummer van The Who uit 1965. De versie van Hollywood Vampires behoudt de ruwe, rauwe energie van het origineel, maar voegt ook een schreeuwende gitaarsolo toe van Perry en een dreunende drumbeat van Sorum. Alice Cooper neemt de zang voor zijn rekening en laat zien dat hij nog steeds het charisma en de scherpte heeft die zijn carrière zo lang hebben gemaakt.

4. “Whole Lotta Love”

Een andere cover, dit keer van de legendarische Led Zeppelin. Dit nummer is een hoogtepunt van het album, waarbij Johnny Depp pronkt met zijn kunnen op gitaar en Alice Cooper de uitvoering aanvult met zijn rauwe en krachtige zang. De versie van Hollywood Vampires blijft dicht bij het origineel, maar voegt ook een aantal nieuwe arrangementen toe die het nummer een frisse, moderne draai geven.

5. “Bushwackers”

Een originele compositie van de band die een toonbeeld is van hun vermogen om blues en rockoptredens samen te voegen. Het nummer begint met een luide, dromerige gitaarriff van Depp en ontwikkelt zich vervolgens tot een snelle, beukende rocker met krachtige vocalen van Cooper en een uitbarsting van solo’s van Perry en Depp.

6. “As Bad As I Am”

Een andere originele compositie van de band die opvalt door zijn grillige, bijna excentrieke karakter. Het nummer begint met een berekende drumbeat van Sorum en gaat dan naadloos over in een serie funk-gitaarriffs van Depp en Perry. Cooper geeft het nummer levendigheid met zijn oprechte zang, die klinkt alsof hij elk moment uit zijn vel kan schieten.

7. “The Hunter”

Een cover van het nummer van Albert King uit 1967. Hollywood Vampires geeft dit nummer een uitgesproken bluesgevoel, met nadruk op intense, vlammende gitaarsolo’s van Depp en Perry en Cooper die zijn beste B.B.-King-achtige zangstem laat horen.

FAQs

Wat is de betekenis achter de naam “Hollywood Vampires”?

De naam “Hollywood Vampires” verwijst naar een drankclub voor beroemdheden die in de jaren 70 en 80 actief was in de Rainbow Bar and Grill in West Hollywood. Deel uitmaken van deze club was een hoge eer voor rocksterren zoals Alice Cooper, John Lennon en Keith Moon, die bekend stonden om hun overmatige alcoholgebruik en wilde feesten. Het concept van de band Hollywood Vampires is daarom gebaseerd op deze legendarische groep rocksterren.

Wie zijn de leden van Hollywood Vampires?

Hollywood Vampires bestaat uit Alice Cooper, Joe Perry, Johnny Depp, Matt Sorum en Robert DeLeo. Alice Cooper is de leadzanger van de band en een legendarische figuur in de wereld van de rock-‘n-roll. Joe Perry is de leadgitarist van de band Aerosmith en is een van de meest getalenteerde rockgitaristen van zijn generatie. Johnny Depp is een bekende acteur die ook in zijn vrije tijd als muzikant actief is en vaak optreedt met andere bands en muzikanten. Matt Sorum is een bekende drummer die onder meer heeft gewerkt met Guns N’ Roses en Velvet Revolver, en Robert DeLeo is de bassist van Stone Temple Pilots.

Wat kunt u verwachten van een live-optreden van Hollywood Vampires?

Live-optredens van Hollywood Vampires zijn over het algemeen zeer energiek en explosief. De band speelt een mix van covers en originele nummers en staat bekend om hun vermogen om het publiek mee te krijgen en op te zwepen. De bandleden zijn ervaren muzikanten die bekend staan om hun vaardigheden op hun respectieve instrumenten en hun podiumaanwezigheid. Ze hebben ook een indrukwekkend netwerk van muzikale vrienden en gastoptredens zijn niet ongebruikelijk bij hun shows.

Wat zijn enkele hoogtepunten uit het debuutalbum van Hollywood Vampires?

Enkele hoogtepunten uit het debuutalbum van Hollywood Vampires zijn onder meer “Raise the Dead”, “Whole Lotta Love” en “The Hunter”. Deze nummers laten allemaal de combinatie van blues en rockoptredens horen die de band kenmerkt, en geven een goed beeld van hun energieke en dynamische stijl. Andere nummers, zoals “My Generation” en “As Bad As I Am”, tonen het vermogen van de band om covers te spelen en originele composities te schrijven die even knallend zijn als hun gecoverde nummers.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: hollywood vampires original members, hollywood vampires members, hollywood vampires videos, hollywood vampires tour 2023, hollywood vampires belgium, hollywood vampires drummer, hollywood vampires wiki, hollywood vampires meet and greet

Bekijk de video over “nummers van hollywood vampires”

Hollywood Vampires

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan nummers van hollywood vampires

Hollywood Vampires
Hollywood Vampires

hollywood vampires original members

Hollywood Vampires: Oorspronkelijke Leden

Hollywood Vampires werd opgericht in 2015 door Johnny Depp, Alice Cooper en Joe Perry. De band is vernoemd naar een dronkemansgezelschap dat in de jaren ’70 in Los Angeles actief was. De oorspronkelijke leden van Hollywood Vampires zijn echter meer dan alleen een groep muzikanten – het zijn legendarische rockers die de muziekwereld hebben gevormd en een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten in de popcultuur.

Johnny Depp

Johnny Depp is niet alleen een beroemde acteur, maar ook een muzikant en een van de oprichters van Hollywood Vampires. Hij werd geboren op 9 juni 1963 in Owensboro, Kentucky en groeide op in Florida. Johnny Depp begon op jonge leeftijd met gitaarspelen en vormde later zijn eigen band genaamd The Kids. In de jaren ’80 begon hij met acteren en verwierf hij wereldwijde bekendheid met zijn rol als Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-films.

Alice Cooper

Alice Cooper, geboren als Vincent Damon Furnier op 4 februari 1948 in Detroit, Michigan, is een legendarische rockmuzikant. Hij staat bekend om zijn flamboyante podiumuitrusting, vaak met serpentines, bloed en guillotines. In de jaren ’70 bracht hij een reeks populaire albums uit, waaronder Billion Dollar Babies en School’s Out.

Joe Perry

Joe Perry, geboren op 10 september 1950 in Lawrence, Massachusetts, is de gitarist van de band Aerosmith. Hij begon met gitaarspelen toen hij 10 jaar oud was en ontmoette later de drummer van de band, Joey Kramer. Samen richtten ze Aerosmith op in 1970. Joe Perry speelde op enkele van de grootste hits van de band, waaronder Walk This Way en Dream On.

Oorspronkelijke Leden van Hollywood Vampires

Johnny Depp, Alice Cooper en Joe Perry bundelden hun krachten als muzikanten om de band Hollywood Vampires op te richten in 2015. Samen maakten ze hun titelloze debuutalbum dat covers van rocknummers bevatte, evenals enkele originele nummers. Het album bevat gastoptredens van verschillende muzikanten en doet denken aan de drankovergoten avonden van de oorspronkelijke Hollywood Vampires-bende.

Andere gastmuzikanten

Naast de oorspronkelijke bandleden hebben de Hollywood Vampires ook verschillende gastmuzikanten verwelkomd bij hun optredens en plaatopnames. Enkele van de gastmuzikanten zijn onder meer:

– Duff McKagan: de bassist van Guns N’ Roses.
– Matt Sorum: de drummer van Guns N’ Roses en Velvet Revolver.
– Robert DeLeo: de bassist van Stone Temple Pilots en Army of Anyone.
– Tommy Henriksen: een gitarist die heeft samengewerkt met Alice Cooper en Tweaker.
– Glen Sobel: een drummer die heeft samengewerkt met Alice Cooper, Hollywood Undead en Richie Sambora.
– Zak Starkey: een drummer die heeft samengewerkt met The Who en Oasis.

De Hollywood Vampires hebben ook samengewerkt met verschillende andere artiesten, waaronder Paul McCartney, Dave Grohl en Slash.

FAQs

Q: Wat is de oorsprong van de naam Hollywood Vampires?
A: De naam Hollywood Vampires komt van een dronken bende van rockmuzikanten die in de jaren ’70 in Los Angeles actief waren. Alice Cooper was een van de oorspronkelijke leden van deze groep.

Q: Wat zijn enkele van de bekendste nummers van de Hollywood Vampires?
A: Enkele van de bekendste nummers van de Hollywood Vampires zijn “Raise the Dead”, “My Generation” en “School’s Out / Another Brick in the Wall Part 2”.

Q: Zijn de Hollywood Vampires nog steeds actief?
A: Ja, de Hollywood Vampires zijn nog steeds actief en hebben recentelijk een nieuw album uitgebracht genaamd “Rise”. De band treedt ook nog steeds live op.

Q: Hebben de Hollywood Vampires ooit een tournee gemaakt?
A: Ja, de Hollywood Vampires hebben verschillende keren op tournee geweest, waaronder in 2018 in Europa en de Verenigde Staten.

Q: Wie heeft het artwork voor het debuutalbum van de Hollywood Vampires gemaakt?
A: Het artwork voor het debuutalbum van de Hollywood Vampires werd gemaakt door kunstenaar Jared K. Nickerson.

Q: Hebben de Hollywood Vampires ooit samengewerkt met andere kunstenaars?
A: Ja, de Hollywood Vampires hebben samen gewerkt met verschillende andere kunstenaars, waaronder Paul McCartney, Dave Grohl en Slash.

Q: Waar kan ik meer informatie vinden over de Hollywood Vampires?
A: Meer informatie over de Hollywood Vampires is te vinden op hun officiële website en sociale mediapagina’s.

hollywood vampires members

Hollywood Vampires is een supergroep die bestaat uit enkele van de grootste en meest gevierde muzikanten ter wereld. De band werd in 2015 opgericht door Alice Cooper, Joe Perry en Johnny Depp en vernoemd naar de originele Hollywood Vampires, een exclusieve groep van rocklegendes die in de jaren 70 bijeenkwam in de Rainbow Bar and Grill in Los Angeles.

De huidige line-up van de Hollywood Vampires bestaat uit Alice Cooper, Joe Perry, Johnny Depp, Robert DeLeo (van Stone Temple Pilots), Matt Sorum (van Guns N ‘Roses) en Tommy Henriksen (van Alice Cooper’s band). De band heeft twee studioalbums uitgebracht, Hollywood Vampires (2015) en Rise (2019), en heeft wereldwijd getourd.

Hier is een overzicht van de huidige leden van de Hollywood Vampires:

Alice Cooper
Alice Cooper, geboren als Vincent Damon Furnier, is een Amerikaanse singer-songwriter en rockmuzikant. Hij staat bekend om zijn theatrale podiumpersona en horror- en shockrock-elementen in zijn muziek. Cooper had veel hits in de jaren 70, waaronder “School’s Out”, “No More Mr. Nice Guy” en “I’m Eighteen”. Hij is ook bekend om zijn cameo-optredens in films en televisieshows, zoals Wayne’s World en The Muppets.

Joe Perry
Joe Perry is de gitarist van de iconische Amerikaanse rockband Aerosmith. Hij wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen aller tijden en heeft bijgedragen aan het creëren van vele hits van de band, waaronder “Walk This Way”, “Dream On” en “Sweet Emotion”. Perry heeft ook soloalbums uitgebracht en heeft samengewerkt met verschillende andere artiesten, waaronder Johnny Depp.

Johnny Depp
Johnny Depp is een Amerikaanse acteur en muzikant, het meest bekend vanwege zijn rollen in films zoals Pirates of the Caribbean, Edward Scissorhands en Sweeney Todd. Hij heeft ook een passie voor muziek en heeft gespeeld met verschillende bands, waaronder P en N, The Kids en Hollywood Vampires. Depp is een veelzijdige muzikant en speelt gitaar, basgitaar, drums en zingt.

Robert DeLeo
Robert DeLeo is de bassist van de Amerikaanse rockband Stone Temple Pilots. Hij heeft ook gewerkt aan solo- en zijprojecten en heeft samengewerkt met verschillende andere artiesten, waaronder Scott Weiland en Billy Idol.

Matt Sorum
Matt Sorum is een Amerikaanse drummer, vooral bekend als lid van de Amerikaanse rockbands Guns N ‘Roses en Velvet Revolver. Hij heeft ook drumwerk verricht voor verschillende andere artiesten en bands, waaronder The Cult, Slash en Motorhead.

Tommy Henriksen
Tommy Henriksen is een Amerikaanse muzikant die vooral bekend is als gitarist en zanger van Alice Cooper’s band. Hij heeft ook gewerkt aan soloprojecten en heeft samengewerkt met verschillende andere artiesten, waaronder Hollywood Vampires.

FAQ’s

Wie waren de originele Hollywood Vampires?
De originele Hollywood Vampires was een losse en exclusieve groep rockiconen uit de jaren 70 die bijeenkwamen in de Rainbow Bar and Grill in Los Angeles. Leden waren onder meer Alice Cooper, John Lennon, Keith Moon, Harry Nilsson en Ringo Starr.

Wat was de inspiratie voor de bandnaam?
De band is vernoemd naar de originele Hollywood Vampires-groep die in de jaren 70 bijeenkwam in de Rainbow Bar and Grill. De naam zelf is afkomstig van de vermeende drankproblemen van de groepsleden en het feit dat het bijeenkomen in de bar laat in de nacht was, waardoor de groep de “vampieren van Hollywood” werd genoemd.

Hebben de Hollywood Vampires tourdata gepland staan?
De Hollywood Vampires hebben in het verleden getourd en hebben in de toekomst mogelijk tourdata gepland staan. Vanwege de wereldwijde pandemie van COVID-19 zijn veel tourdata echter geannuleerd of uitgesteld. Houd de officiële website van de Hollywood Vampires in de gaten voor updates over toekomstige tourdata.

Waar kan ik de muziek van de Hollywood Vampires beluisteren?
De muziek van de Hollywood Vampires is beschikbaar op verschillende streamingplatforms, waaronder Spotify, Apple Music, YouTube en Amazon Music. De band heeft twee studioalbums uitgebracht, Hollywood Vampires (2015) en Rise (2019), en de nummers variëren van covers van klassieke rocknummers tot origineel materiaal.

Wat zijn enkele van de bekendste nummers van de Hollywood Vampires?
Enkele van de bekendste nummers van de Hollywood Vampires zijn “School’s Out / Another Brick in the Wall Part 2”, “Itchycoo Park” en “Heroes”. Deze nummers zijn covers van klassieke rocknummers uit de jaren 60 en 70 en zijn opgenomen op het allereerste album van de band, Hollywood Vampires (2015). Het album bevat ook originele nummers zoals “Raise the Dead”, “Dead Drunk Friends” en “My Dead Drunk Friends”. Het tweede album van de band, Rise (2019), bevat nummers als “Who’s Laughing Now” en “Mr. Spider”.

Meer informatie over nummers van hollywood vampires vind je hier.

Zie hier meer: hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel nummers van hollywood vampires. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 79 nummers van hollywood vampires

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *