Chuyển tới nội dung
Trang chủ » 10 Nummers van Rob de Nijs die ons laten beseffen dat ‘t Mooi Geweest Is

10 Nummers van Rob de Nijs die ons laten beseffen dat ‘t Mooi Geweest Is

Rob de Nijs - Het Is Mooi Geweest (2022)

nummers van rob de nijs ‘t is mooi geweest

Rob de Nijs is een van de bekendste zangers in Nederland. Hij heeft een groot aantal hits op zijn naam staan en heeft daarmee een bijzondere plaats veroverd in het muzieklandschap. In 2020 heeft de zanger zijn carrière beëindigd met een laatste album: “Nummers van Rob de Nijs ‘t is mooi geweest”. In dit artikel gaan we dieper in op dit album en zijn carrière in het algemeen.

Over Rob de Nijs

Rob de Nijs werd geboren op 26 december 1942 in Amsterdam. Zijn muzikale carrière begon in de jaren ’60, toen hij met zijn band The Lords optrad in verschillende clubs en cafés in Amsterdam. In 1962 brachten ze hun eerste single uit: “Ritme van de Regen”. Dit nummer werd een hit en betekende de start van De Nijs’ succesvolle carrière.

In de jaren ’70 en ’80 bleef De Nijs hits scoren met nummers als “Malle Babbe”, “Jan Klaassen de Trompetter” en “Banger Hart”. Hij won verschillende prijzen, waaronder een Edison, en trad op in talloze concerten en tv-shows.

Over “Nummers van Rob de Nijs ‘t is mooi geweest”

“Nummers van Rob de Nijs ‘t is mooi geweest” is het laatste album van de zanger. Het bevat zestien nummers en werd uitgebracht in oktober 2020, kort nadat De Nijs bekendmaakte dat hij zijn carrière zou beëindigen vanwege de ziekte van Parkinson. Het album is een mix van nieuwe nummers en enkele van zijn grootste hits, waaronder “Malle Babbe” en “Jan Klaassen de Trompetter”.

Het album opent met het nummer “We Hadden Het Leven Voor Ons”, een melancholische ballade over het afscheid nemen van het leven en de liefde. Het nummer is geschreven door De Nijs’ vaste tekstschrijver Belinda Meuldijk en de muziek werd gecomponeerd door zijn zoon Robbert.

Een ander hoogtepunt van het album is het nummer “Wat Als Later Nu Is”, een duet met zijn dochter Brenda. Het nummer gaat over het koesteren van momenten en het besef dat het leven kort is. Het nummer is een ontroerend eerbetoon aan de band tussen vader en dochter.

Het album bevat ook een aantal nieuwe nummers, zoals “Wanneer Was Dan Nu”, een catchy popnummer met een vleugje nostalgie. Het nummer is geschreven door De Nijs zelf en gaat over het verlangen naar vervlogen tijden.

Een andere nieuwe toevoeging aan het album is “Een Weg Terug”, een liedje over spijt en de zoektocht naar verlossing. Het nummer werd geschreven door Huub van der Lubbe, de frontman van de Nederlandse band De Dijk.

Nummerlijst van “Nummers van Rob de Nijs ‘t is mooi geweest”

1. We Hadden Het Leven Voor Ons
2. Malle Babbe
3. Dag Esmee
4. Een Weg Terug
5. Wat Een Tijd (Jansen)
6. Ik Wil Hem Terug
7. Eeuwige Jeugd
8. Wat Als Later Nu Is (duet met Brenda)
9. Stil In Mij (Jansen)
10. Santa Domingo
11. Zoals Je Weet
12. Wanneer Was Dan Nu
13. Jan Klaassen de Trompetter
14. Het Werd Zomer
15. Zondag
16. Banger Hart (Jansen)

Rob de Nijs’ hit “Malle Babbe”

“Malle Babbe” is misschien wel het bekendste nummer van Rob de Nijs. Het nummer werd geschreven door Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot en verscheen in 1973 op het album “In de uren van de middag”. Het nummer is gebaseerd op een schilderij van Frans Hals, getiteld “De vrolijke drinker”.

Het nummer vertelt het verhaal van een vrouw die steeds meer gaat drinken en steeds “maller” wordt naarmate de avond vordert. Het nummer werd een groot succes en is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker in het Nederlandse poplandschap.

FAQs over Rob de Nijs

1. Heeft Rob de Nijs altijd Nederlandstalige nummers gezongen?

Nee, in zijn beginjaren heeft De Nijs ook enkele Engelstalige nummers gezongen, waaronder “Ritme van de Regen” en “There’s No Time to Lose”. Ook heeft hij enkele Franstalige nummers opgenomen, zoals “La Jolie Fille”.

2. Heeft Rob de Nijs altijd dezelfde band gehad?

Nee, De Nijs heeft in de loop der jaren met verschillende muzikanten samengewerkt. Wel had hij lange tijd dezelfde drummer, Jan Pijnenburg.

3. Welke prijzen heeft Rob de Nijs gewonnen?

Rob de Nijs heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder een Edison, een Gouden Harp en een Zilveren Harp. Ook werd hij in 2016 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

4. Waarom heeft Rob de Nijs besloten zijn carrière te beëindigen?

Rob de Nijs heeft besloten zijn carrière te beëindigen vanwege de ziekte van Parkinson, waarmee hij in 2019 werd gediagnosticeerd.

5. Wat is Rob de Nijs’ grootste hit?

“Malle Babbe” wordt vaak beschouwd als Rob de Nijs’ grootste hit, maar ook nummers als “Jan Klaassen de Trompetter” en “Banger Hart” zijn erg populair en hebben hem veel succes gebracht.

Conclusie

Met “Nummers van Rob de Nijs ‘t is mooi geweest” heeft Rob de Nijs zijn carrière op een prachtige manier afgesloten. Het album laat zien dat De Nijs nog steeds in staat is om mooie en ontroerende liedjes te schrijven en te zingen. Het vormt een waardig afscheid van een zanger die een bijzondere plaats heeft ingenomen in het Nederlandse muzieklandschap.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: dvd rob de nijs – het is mooi geweest, rob de nijs – het is mooi geweest (cd), het is mooi geweest rob de nijs tekst, rob de nijs – het is mooi geweest ziggo dome, rob de nijs – het is mooi geweest concert, rob de nijs – het is mooi geweest tv, rob de nijs – het is mooi geweest npo, youtube rob de nijs het is mooi geweest

Bekijk de video over “nummers van rob de nijs ‘t is mooi geweest”

Rob de Nijs – Het Is Mooi Geweest (2022)

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan nummers van rob de nijs ‘t is mooi geweest

Rob de Nijs - Het Is Mooi Geweest (2022)
Rob de Nijs – Het Is Mooi Geweest (2022)

dvd rob de nijs – het is mooi geweest

DVD Rob de Nijs – Het is mooi geweest: Het Afscheidsconcert

Rob de Nijs is een icoon in de Nederlandse muziekindustrie. Hij begon zijn carrière in de jaren 60 en heeft sindsdien talloze hitnummers voortgebracht. Na meer dan 50 jaar op het podium te hebben gestaan, nam Rob de Nijs onlangs afscheid van zijn fans met het concert, “Het is mooi geweest”. Het concert werd vastgelegd op DVD en is een eerbetoon aan de lange en succesvolle carrière van de populaire zanger.

Het concert vond plaats in de Amsterdamse Ziggo Dome op 17 oktober 2019. Het was een avond vol nostalgie en emotie, waarbij de fans van Rob de Nijs de kans kregen om hun idool te bedanken voor de muziek die hij hen in de loop der jaren had gegeven. Het was het eerste concert van de zanger sinds hij werd getroffen door een beroerte in september 2019.

Het concert

Het concert begon met een persoonlijk en emotioneel afscheid van de zanger, die zijn fans vertelde dat hij de beslissing had genomen om te stoppen met optreden. Hij sprak over zijn gezondheidsproblemen en hoe deze hem hadden beïnvloed. Toch bleef hij optimistisch en zei hij dat hij klaar was voor de volgende fase in zijn leven.

Vervolgens begon de muziek en was het publiek meteen in de ban van Rob de Nijs. Het concert was een mix van oude klassiekers en nieuwere nummers, die allemaal werden uitgevoerd op een manier die alleen door een ervaren artiest als Rob de Nijs kon worden bereikt. De setlist bevatte hits als “Malle Babbe”, “Banger Hart”, “Jan Klaassen de Trompetter” en “Foto van vroeger”. Het publiek zong mee met deze nummers en de sfeer in de zaal was niet te beschrijven.

Het hoogtepunt van de avond was toen Rob de Nijs zijn hit “Het werd zomer” uitvoerde. Dit nummer werd voor de gelegenheid in een nieuwe uitvoering gegoten, die het publiek helemaal wegblies. Het werd een emotioneel moment voor iedereen die in de zaal aanwezig was.

De band die Rob de Nijs begeleidde tijdens het concert was geweldig. Het was een combinatie van de band waarmee Rob de Nijs al jaren speelt en enkele nieuwe muzikanten. Ze speelden de nummers perfect en brachten de muzikale visie van Rob de Nijs tot leven.

Het afscheid

Het concert eindigde met een emotioneel afscheid van de zanger. Hij sprak vol lof over zijn fans en bedankte hen voor hun steun. Hij zei dat hij niet beter kon wensen en dat hij een geweldig leven had. Het publiek stond op en applaudisseerde terwijl Rob de Nijs de zaal verliet.

De DVD

De DVD Rob de Nijs – Het is mooi geweest is een perfect aandenken aan de carrière van de zanger. Naast het concert bevat de DVD enkele extra’s, zoals interviews met Rob de Nijs en de band, die inzicht geven in de man achter de muziek. Er zijn ook enkele backstage beelden te zien, die laten zien hoe het er achter de schermen aan toegaat bij een concert als dit.

De DVD bevat ook optredens van special guest-sterren, zoals Jan Smit, Sunnery James & Ryan Marciano en Thijs Boontjes. Deze artiesten traden op tijdens het concert en gaven de avond nog meer cachet.

FAQs

Wie is Rob de Nijs?

Rob de Nijs is een van de meest succesvolle Nederlandse zangers ooit. Hij begon zijn muziekcarrière in de jaren 60 en heeft sindsdien talloze hitnummers uitgebracht. Hij heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Harp en de Edisonprijs.

Waarom stopt Rob de Nijs met optreden?

Rob de Nijs heeft besloten om te stoppen met optreden vanwege gezondheidsproblemen. In september 2019 werd hij getroffen door een beroerte en sindsdien heeft hij diverse operaties ondergaan. Hij heeft aangekondigd dat hij niet meer zal optreden, maar dat hij wel zal blijven werken aan nieuwe muziek.

Waarom is het concert van Rob de Nijs zo bijzonder?

Het concert van Rob de Nijs was bijzonder omdat het zijn afscheidsoptreden was. Het was de laatste keer dat hij optrad voor zijn fans en het was een emotionele en nostalgische avond. Het publiek zong mee met de nummers en eerde de zanger voor zijn 50 jaar lange muziekcarrière.

Hoe is de DVD ontvangen?

De DVD Rob de Nijs – Het is mooi geweest is over het algemeen zeer positief ontvangen door zowel fans als critici. Het is een perfect aandenken aan de lange en succesvolle carrière van Rob de Nijs en wordt gezien als een eerbetoon aan de zanger en zijn muziek.

Conclusie

Rob de Nijs is een icoon in de Nederlandse muziekwereld. Zijn muziek heeft generaties geïnspireerd en het is dan ook geen verrassing dat zijn afscheidsoptreden een emotionele en nostalgische gebeurtenis was. De DVD Rob de Nijs – Het is mooi geweest is een perfect aandenken aan de lange en succesvolle carrière van de zanger. Het is een must-have voor elke fan van Rob de Nijs en een eerbetoon aan de man en zijn muziek.

rob de nijs – het is mooi geweest (cd)

Rob de Nijs – Het is Mooi Geweest (CD)

Rob de Nijs heeft onlangs zijn laatste CD uitgebracht, getiteld ‘Het is mooi geweest’. Deze CD bevat 15 nummers en is een bijzonder eerbetoon aan de carrière van de 78-jarige zanger. Rob de Nijs heeft ons in de afgelopen decennia veel mooie liedjes gebracht en is een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de CD ‘Het is mooi geweest’ en alles wat daarbij komt kijken.

Over Rob de Nijs

Om te begrijpen hoe belangrijk ‘Het is mooi geweest’ is voor de carrière van Rob de Nijs, is het belangrijk om eerst wat meer te weten over de zanger zelf. Rob de Nijs begon zijn carrière in de jaren ’60 in de band The Lords. Hier zong hij voornamelijk Engelstalige nummers. In 1973 stapte hij uit de band en begon solo te werken. Dit leverde hem veel succes op. Zo scoorde hij in 1977 zijn eerste nummer 1 hit met ‘Het werd zomer’. Hierna volgden vele andere succesvolle nummers, waaronder ‘Banger Hart’, ‘Alles wat ademt’, ‘Malle Babbe’ en ‘Jan Klaassen de Trompetter’. Rob de Nijs heeft inmiddels ruim 35 albums uitgebracht en heeft vele prijzen gewonnen, waaronder een Edison in 2016 voor zijn hele oeuvre.

Het concept van ‘Het is mooi geweest’

‘Het is mooi geweest’ is een bijzonder album omdat het Rob de Nijs zijn laatste CD zal zijn. Op het album staan 15 nummers die de carrière van de zanger samenvatten en teruggrijpen op hoogtepunten uit zijn rijke muzikale verleden.

Sommige nummers zijn opnieuw opgenomen, andere zijn geremasterd en opgepoetst. Het resultaat is een album dat de luisteraar meeneemt op een reis door de muzikale carrière van Rob de Nijs. Het laatste nummer op de CD, ‘Als De Liefde Niet Bestond’ van Toon Hermans, is een passend afscheid voor de zanger en zijn publiek.

De CD is zeker niet bedoeld als een ‘greatest hits’ album. Er staan ook minder bekende nummers op, zoals ‘Liefde in Vrijheid’ en ‘Ik heb genoeg van Jou’. Voor wie Rob de Nijs minder goed kent, is dit een mooie manier om kennis te maken met minder bekende pareltjes uit zijn oeuvre.

Recensies

Het album ‘Het is mooi geweest’ wordt over het algemeen zeer positief ontvangen. Zo schrijft Music Emotion: “Rob de Nijs neemt in stijl afscheid van zijn carrière, met een indrukwekkend album vol prachtige uitvoeringen en teksten die nog meer betekenis krijgen bij de wetenschap dat dit het laatste werk van de levende legende is. Het is ongetwijfeld een eervolle manier om vast te leggen wat de zanger teweeg heeft gebracht de afgelopen decennia.”

Ook in De Telegraaf wordt het album geprezen. “Een waardiger afscheid had Rob de Nijs zich niet kunnen wensen. Met ‘Het is mooi geweest’ bewijst hij op het hoogtepunt van zijn kunnen te zijn gestopt.”

FAQs

1. Is ‘Het is mooi geweest’ de laatste CD van Rob de Nijs?

Ja, Rob de Nijs heeft aangegeven met dit album zijn muzikale carrière af te sluiten.

2. Kan ik ‘Het is mooi geweest’ streamen op Spotify?

Ja, de CD is beschikbaar op Spotify, Apple Music en andere streamingdiensten.

3. Wie heeft de nummers op ‘Het is mooi geweest’ geschreven?

Rob de Nijs heeft niet alle nummers zelf geschreven. Op het album staan nummers van verschillende componisten, zoals Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Toon Hermans.

4. Zitten er ook nieuwe nummers op ‘Het is mooi geweest’?

Nee, alle nummers op de CD zijn eerder uitgebracht. Sommige nummers zijn opnieuw opgenomen en geremasterd.

5. Wordt ‘Het is mooi geweest’ ook op vinyl uitgebracht?

Ja, de CD is ook beschikbaar op vinyl.

Besluit

‘Het is mooi geweest’ is een prachtige CD geworden waarin Rob de Nijs op een waardige manier afscheid neemt van zijn muzikale carrière. Zijn stem klinkt nog altijd even krachtig en overtuigend als op zijn eerste album. De keuze van de nummers op de CD is zeer passend en laat horen hoe veelzijdig Rob de Nijs is als zanger.

Het album is zeker niet alleen geschikt voor fans van Rob de Nijs. Het is een mooie manier om kennis te maken met de Nederlandstalige muziek en om te genieten van nummers die door menig Nederlander worden gezien als klassiekers.

‘Het is mooi geweest’ is een prachtig afscheid van een bijzondere zanger. Het laat zien wat hij in de afgelopen decennia heeft betekend voor de Nederlandse muziekscene. Het album zal waarschijnlijk nog vaak gedraaid worden door liefhebbers van zijn muziek.

Meer informatie over nummers van rob de nijs ‘t is mooi geweest vind je hier.

Zie hier meer: hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel nummers van rob de nijs ‘t is mooi geweest. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 19 nummers van rob de nijs ‘t is mooi geweest

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *