Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Feestelijke Oud en Nieuw vieringen buitenland: Tips en tradities

Feestelijke Oud en Nieuw vieringen buitenland: Tips en tradities

Het is 2021! Zo werd het gevierd in het buitenland

oud en nieuw buitenland

Oud en nieuw buitenland: een onvergetelijke ervaring

Oud en nieuw is voor veel mensen een speciale periode van het jaar. Het is een tijd waarin men samenkomt met familie en vrienden, gezellige diners en feesten organiseert. Maar wat als je eens iets anders wilt? Wat als je dit jaar oud en nieuw wilt vieren in het buitenland?

In het buitenland vieren ze oud en nieuw soms anders dan in Nederland. Het kan daarom een hele leuke en verfrissende ervaring zijn om eens deze feestdag in het buitenland te vieren. In dit artikel zal er meer verteld worden over de oud en nieuw tradities in verschillende landen en wat voor leuke activiteiten je kunt ondernemen.

Oud en nieuw vieren in België

In België is oud en nieuw vieren vergelijkbaar met in Nederland. Op oudjaarsavond komen vrienden en familie samen om te genieten van een feestelijke maaltijd. Vervolgens gaan ze naar buiten om samen vuurwerk af te steken. In verschillende steden zoals Brussel, Antwerpen en Brugge worden er grote vuurwerkshows georganiseerd.

Een leuke activiteit om te ondernemen is het bezoeken van Brugge. Brugge wordt ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd en staat bekend om haar romantische uitstraling. Tijdens oud en nieuw is het extra speciaal vanwege de prachtige verlichting en sfeervolle straten. Het is dan ook aan te raden om een avondwandeling te maken of een romantische boottocht te boeken.

Oud en nieuw vieren in Spanje

In Spanje wordt oud en nieuw ook wel “Nochevieja” genoemd en wordt op een heel andere manier gevierd dan in Nederland. Om middernacht staan mensen met 12 druiven in hun hand, klaar om elk druif op te eten bij het slaan van de klok. Deze traditie wordt gezien als een manier om het nieuwe jaar geluk te brengen. Na het eten van de druiven worden er feesten georganiseerd en wordt er tot in de vroege uurtjes gedanst.

Een leuke plek om oud en nieuw te vieren in Spanje is in Barcelona. Hier wordt er in Plaza Catalunya een prachtige vuurwerkshow georganiseerd die jaarlijks duizenden mensen trekt. Bovendien vind je in de stad vele gezellige bars en clubs die de hele nacht open zijn.

Oud en nieuw vieren in Duitsland

In Duitsland wordt oud en nieuw gevierd met “Silvester”. Op oudejaarsavond, ook wel bekend als Silvesterabend, wordt er samen met vrienden en familie gegeten en gedronken. Om middernacht worden vuurpijlen afgestoken en wensen mensen elkaar een gezond en gelukkig nieuwjaar. De dagen na oud en nieuw wordt er in Duitsland volop winterpret beleefd met schaatsbanen, kerstmarkten en winterfestivals.

Een leuke bestemming om te bezoeken voor oud en nieuw in Duitsland is Berlijn. Berlijn is een bruisende stad met vele festiviteiten en activiteiten. Een van de meest bekende feesten is het “Silvesterclubbing” in de beroemde clubberij Hafven. Ook is er een prachtige vuurwerkshow te zien aan de Brandenburger Tor.

Oud en nieuw vieren in Frankrijk

In Frankrijk viert men oud en nieuw als “Réveillon de Saint-Sylvestre”. Het is een traditie om tijdens deze feestdag te genieten van goed eten en champagne. Na middernacht wordt er vuurwerk afgestoken en gaan mensen de straat op om te dansen en te feesten.

Een perfecte bestemming voor oud en nieuw in Frankrijk is de stad Parijs. Deze stad is prachtig versierd en verlicht tijdens de feestdagen en wordt elk jaar door vele mensen bezocht. Aan de voet van de Eiffeltoren vindt er ieder jaar een spectaculaire vuurwerkshow plaats. Ook zijn er vele bars, clubs en restaurants die gezellige feesten organiseren.

Oud en nieuw vieren in Thailand

In Thailand viert men het nieuwe jaar niet hetzelfde als in Nederland. Thai’s vieren hun nieuwjaar op een heel andere datum, namelijk in april. Tijdens dit driedaagse nieuwjaarsfeest, Songkran genaamd, gooien mensen elkaar nat met water om zo geluk en voorspoed af te dwingen.

Een leuke plek om Songkran te vieren is in de stad Chiang Mai. Deze stad is bekend om haar prachtige tempels en adembenemend landschap. Er worden hier vele festiviteiten georganiseerd en er zijn overal waterpistolen en -bakken te vinden.

FAQs:

1. Moet ik rekening houden met de culturele verschillen tijdens oud en nieuw in het buitenland?
Ja. Elke land heeft zijn eigen gebruiken en tradities tijdens oud en nieuw. Het is belangrijk om je te verdiepen in de lokale gebruiken en deze te respecteren.

2. Moet ik vooraf tickets kopen voor feesten en activiteiten tijdens oud en nieuw in het buitenland?
Ja. Voor sommige feesten en festivals moet je van tevoren kaartjes kopen om erbij te kunnen zijn. Het is aan te raden om dit vooraf te regelen om teleurstelling te voorkomen.

3. Moet ik rekening houden met de vliegtickets, accommodatie en andere kosten als ik oud en nieuw in het buitenland ga vieren?
Ja. Het is belangrijk om van tevoren een budget te maken en rekening te houden met alle kosten die je gaat maken. Het kan zijn dat in sommige landen de vliegtickets en accommodatie duurder zijn tijdens de feestdagen.

4. Moet ik rekening houden met de lokale merken en winkels als ik cadeautjes wil kopen voor vrienden en familie in het buitenland?
Ja. In sommige landen zijn er bepaalde lokale merken of winkels die leuke geschenken bieden die typisch zijn voor hun land. Het is aan te raden om je te verdiepen in de lokale gewoontes om zo de perfecte cadeautjes te kunnen vinden.

5. Is het veilig om oud en nieuw in het buitenland te vieren?
In de meeste landen is het veilig om oud en nieuw te vieren. Het is wel aan te raden om op te letten en de lokale veiligheidsvoorschriften te volgen. Wees je bewust van drukke plaatsen en neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: romantisch oud en nieuw vieren, oud en nieuw buitenland tips, oud en nieuw vieren nederland, waar oud en nieuw vieren europa, oud en nieuw antwerpen, waar oud en nieuw vieren nederland, leukste steden oud en nieuw europa, lille oud en nieuw

Bekijk de video over “oud en nieuw buitenland”

Het is 2021! Zo werd het gevierd in het buitenland

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan oud en nieuw buitenland

Het is 2021! Zo werd het gevierd in het buitenland
Het is 2021! Zo werd het gevierd in het buitenland

romantisch oud en nieuw vieren

Romantisch oud en nieuw vieren: een avond om nooit te vergeten

Oud en nieuw vieren is iets waar vele Nederlanders naar uitkijken. Het is een moment om samen te komen met vrienden en familie en het nieuwe jaar in te luiden met een knallend feest. Maar wat als je het eens anders wil aanpakken? Wat als je in plaats van een groot feest, een romantische avond wil beleven met je geliefde? In deze gids delen we enkele tips om romantisch oud en nieuw te vieren en zo het nieuwe jaar met je dierbare in te zetten.

1. Een onvergetelijk diner

Als je een romantische avond wil beleven, begint dat vaak met een heerlijk diner. Veel restaurants bieden speciale menu’s aan voor oud en nieuw. Dit kan variëren van een chique viergangenmenu tot een gezellige fondue of raclette. Kies een restaurant met een romantische sfeer en geniet samen van het heerlijke eten en elkaars gezelschap.

Wil je het liever thuis gezellig maken, dan kan je zelf een feestelijk diner bereiden. Haal je kookboeken boven en experimenteer met nieuwe recepten. Maak het extra gezellig door de tafel te dekken met kaarsen en bloemen en geniet samen van het heerlijke eten en een goed glas wijn.

2. Samen schaatsen

Schaatsen is in Nederland een populaire bezigheid en wat is er romantischer dan samen te schaatsen op een bevroren meer of vijver? Veel steden en dorpen organiseren tijdens de eindejaarsperiode schaatsfestijnen en wintermarkten waar je samen kan genieten van de magie van de winter.

3. Een romantische wandeling

Ga samen op een romantische wandeling en geniet van de winterse natuur en elkaars gezelschap. Zoek een mooi natuurgebied uit waar je kan wandelen en breng een picknickmand mee. Stop onderweg voor een heerlijk kopje warme chocolademelk en geniet van het winterse uitzicht.

4. Samen naar het vuurwerk kijken

Het is een traditie om tijdens oud en nieuw vuurwerk af te steken. Maar in plaats van zelf vuurwerk af te steken, kan je ervoor kiezen om samen naar een vuurwerkshow te gaan kijken. Veel steden organiseren spectaculaire vuurwerkshows waar je kan genieten van het spektakel zonder zelf vuurwerk af te steken.

FAQ’s

1. Welke kleding kan ik dragen bij een romantische oud en nieuwviering?

Bij een romantische oud en nieuwviering kan je verschillende kledingstijlen dragen. Als je uit eten gaat, kan je jezelf wat chiquer kleden, bijvoorbeeld in een mooie jurk of een kostuum. Ga je schaatsen, dan kan je je casual kleden in warme kledij zoals een trui en een broek.

2. Hoe kan je oud en nieuw romantisch thuis vieren?

Als je de deur niet uit wil voor een romantisch oud en nieuwfeest, kan je het thuis gezellig maken. Maak het extra gezellig door de tafel te dekken met kaarsen en bloemen en geniet samen van het heerlijke eten en een goed glas wijn. Breng de sfeer erin door romantische muziek op te zetten en elkaar te verrassen met cadeautjes of leuke activiteiten.

3. Hoe kan je romantiek toevoegen aan een vuurwerkshow?

Een vuurwerkshow kan erg romantisch zijn. Kies een mooie locatie uit waar je samen rustig kan genieten van het spektakel. Neem een fles champagne mee en proost op het nieuwe jaar met elkaar. Houd elkaar vast en geniet van de knallende lichten aan de hemel.

4. Kan een romantische oud en nieuwviering ook met vrienden?

Een romantische oud en nieuwviering betekent niet dat je deze niet met vrienden kan vieren. Je kan samen bijvoorbeeld een feestje organiseren waarbij je focust op leuke activiteiten zoals gezelschapsspellen en lekkere hapjes. Ook kan je samen een romantische activiteit doen, zoals vuurwerk kijken of schaatsen. Het gaat vooral om de gezelligheid en het samen vieren van het nieuwe jaar.

Conclusie

Een romantische oud en nieuwviering kan erg bijzonder zijn. Ga samen uit eten en geniet van heerlijke gerechten en elkaar. Maak het thuis gezellig en geniet van elkaar’s gezelschap onder het genot van een goed glas wijn en romantische muziek. Doe leuke activiteiten samen, zoals schaatsen of een romantische wandeling. Geniet van een spectaculaire vuurwerkshow en proost samen met champagne op het nieuwe jaar. Maak er een onvergetelijke avond van en vier dat jullie elkaar hebben.

oud en nieuw buitenland tips

Oud en Nieuw Buitenland Tips

Met Oud en Nieuw voor de deur is het weer tijd om plannen te maken voor het jaarlijkse vuurwerk- en feest spektakel. Veel mensen denken bij Oud en Nieuw alleen aan Nederland, maar heb je er wel eens aan gedacht om je festiviteiten in het buitenland te vieren? Hier zijn een aantal tips voor een onvergetelijke Oud en Nieuw ervaring in het buitenland:

1. Sydney, Australië
Sydney is een populaire bestemming met Oud en Nieuw vanwege de jaarlijkse vuurwerkshow in de haven van Sydney, een van de grootste en meest spectaculaire vuurwerkshows ter wereld. Na het vuurwerk is er een scala aan leuke bars en clubs om je feestnacht door te brengen.

2. Rio de Janeiro, Brazilië
In Rio de Janeiro begint de jaarwisseling met een prachtig vuurwerk met op de achtergrond het bekendste beeld van de stad, Christus de Verlosser. Daarna begint het grootste straatfeest ter wereld, genaamd ‘Réveillon’, waarbij feestvierders in het wit gekleed zijn en dansen tot in de vroege uurtjes.

3. New York, Verenigde Staten
New York is een van de meest bekende Oud en Nieuw bestemmingen vanwege de bliksemende kristallen bal die elk jaar om middernacht vanuit het dak van Times Square naar beneden zakt terwijl de menigte aftelt tot het nieuwe jaar. Na het vuurwerk wordt de stad levendiger dan ooit met een selectie van de beste nachtclubs om het nieuwe jaar in te luiden.

4. Reykjavik, IJsland
In Reykjavik begint de Oud en Nieuw nacht met een indrukwekkende vuurwerkshow gevolgd door een grote gemeenschappelijke zang- en danssessie op het plein dat uitkijkt op Hallgrímskirkja, een beroemde kerk in de stad. De stad gaat daarna verder met het hosten van concerten, vuurwerkshows en feesten in het hele stadscentrum.

5. Berlijn, Duitsland
Als je houdt van techno-muziek dan is Berlijn de plek om Oud en Nieuw te vieren. De stad staat bekend om het hosten van het grootste Oud en Nieuw feest in Europa, de ‘Silvesterparty’ bij de Brandenburger Tor. Met live-acts en vuurwerkshows is het een van de beste feesten om het nieuwe jaar in te luiden. Het is wel aan te raden om vroeg te komen doordat het erg druk kan worden.

6. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Dubai biedt een unieke en extravagante ervaring met Oud en Nieuw. De imposante Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, organiseert in samenwerking met andere locaties een spectaculaire vuurwerkshow. Het is zeker een van de meest bijzondere plekken om het nieuwe jaar in te luiden.

7. Amsterdam, Nederland
Ook in Nederland kan je goed op Oud en Nieuw feesten. Tijdens deze periode is de hele stad gehuld in feestelijke sfeer en veel plekken lopen over van de festiviteiten. Zo kan je de jaarlijkse vuurwerkshow bekijken vanaf de vele bruggen of langs het IJ en daarna kan je in de stad genieten van de vele bars en clubs die een feest organiseren.

FAQs:

1. Is er ergens een dress code?

In veel steden wordt er niet gevraagd om specifieke kleding, echter is het wel gebruikelijk om te kiezen voor glamoureuze en feestelijke kleding.

2. Moet ik van tevoren tickets kopen?

Dat hangt af van de stad. In sommige steden zijn er wel kosten verbonden aan het vuurwerk of de feestjes, dus het is aan te raden om van tevoren te kijken wat de mogelijkheden zijn.

3. Is het veilig om tijdens Oud en Nieuw naar het buitenland te gaan?

Globaal gezien, zijn de meeste steden veilig om Oud en Nieuw te vieren. Echter, zoals in elke stad, moet je wel op je hoede zijn voor zakkenrollers, met name tijdens drukke momenten.

4. Hoe kom ik het beste van A naar B tijdens Oud en Nieuw?

Het is aan te raden om van tevoren je transport opties te onderzoeken en eventueel van tevoren een taxi te reserveren. Houd er rekening mee dat veel wegen tijdens Oud en Nieuw afgesloten zijn, dus het kan druk zijn op de wegen en in het openbaar vervoer.

5. Wat is de beste manier om geld te wisselen?

Het is aan te raden om van tevoren wat geld te wisselen in jouw lokale bank of om een creditcard te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er wellicht transactiekosten verbonden kunnen zijn.

Meer informatie over oud en nieuw buitenland vind je hier.

Zie hier meer: https://hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel oud en nieuw buitenland. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 82 oud en nieuw buitenland

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *