Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Terugblik oud Mariniers Nieuw Guinea: Moed en doorzettingsvermogen

Terugblik oud Mariniers Nieuw Guinea: Moed en doorzettingsvermogen

KORPS MARINIERS in NIEUW-GUINEA 1961-1962.wmv

oud mariniers nieuw guinea

Oud mariniers Nieuw Guinea: de geschiedenis van een bijzondere groep veteranen

In de jaren 60 van de vorige eeuw was Nederlands Nieuw Guinea nog een Nederlandse kolonie. De Nederlandse Mariniers waren er gestationeerd om de orde en veiligheid te handhaven, en om Nederlandse belangen te verdedigen. Een groep van deze mariniers, ook wel bekend als oud mariniers Nieuw Guinea, hebben een speciale plek in de geschiedenis van Nederland en Nieuw Guinea.

De geschiedenis van Oud mariniers Nieuw Guinea

In 1961 werd Nederland door de Verenigde Naties gevraagd om Nieuw Guinea over te dragen aan de Republiek Indonesië. Nederland weigerde dit, waardoor de spanningen in de regio opliepen. In 1962 werd uiteindelijk toch met Indonesië overeengekomen om Nieuw Guinea over te dragen. Dit gebeurde onder druk van de Verenigde Staten, die bang waren voor een conflict met Indonesië.

De Nederlandse mariniers moesten toezien hoe Nieuw Guinea werd overgedragen. Dit was voor veel mariniers een traumatische gebeurtenis, omdat zij zich nauw verbonden voelden met het gebied en de bevolking. Zij hadden immers jarenlang de orde en veiligheid in het gebied gehandhaafd, en hadden veel contact gehad met de lokale bevolking.

Na de overdracht van Nieuw Guinea besloten veel mariniers om zich in te zetten voor de belangen van de Papoea-bevolking, die onder Indonesisch gezag moest leven. Een aantal van deze mariniers richtte in 1967 de Stichting Oud Mariniers Nieuw Guinea op. Het doel van deze stichting was om de belangen van de Papoea’s te behartigen, en om de herinneringen aan Nieuw Guinea levend te houden.

Oud mariniers Nieuw Guinea worden ook wel veteranen genoemd, omdat zij hebben deelgenomen aan een militaire actie voor Nederland. In Nederland is veteranenzorg geregeld via het Veteraneninstituut en het Veteranenloket. Oud mariniers Nieuw Guinea zijn geregistreerde veteranen bij het Veteraneninstituut, en hebben daarmee recht op veteranenzorg.

Het werk van de Stichting Oud Mariniers Nieuw Guinea

De Stichting Oud Mariniers Nieuw Guinea zet zich nog steeds in voor de belangen van de Papoea-bevolking, en voor het behoud van de herinneringen aan Nieuw Guinea. Dit doen zij onder andere door het organiseren van reünies voor oud mariniers, en door het publiceren van boeken en artikelen over de geschiedenis van Nieuw Guinea.

Ook onderhoudt de stichting contact met Papoea-organisaties, en steunt zij projecten in het gebied. Zo is er recentelijk geld ingezameld voor de aankoop van een generator voor een ziekenhuis in Nieuw Guinea.

De betekenis van oud mariniers Nieuw Guinea voor Nederland en Nieuw Guinea

Oud mariniers Nieuw Guinea hebben een belangrijke betekenis gehad voor Nederland en Nieuw Guinea. Zij hebben jarenlang de orde en veiligheid gehandhaafd in een gebied dat niet altijd even veilig was. Daarnaast hebben zij veel contact gehad met de lokale bevolking, en hebben zij zich ingezet voor de belangen van de Papoea’s.

Na de overdracht van Nieuw Guinea hebben oud mariniers Nieuw Guinea nog steeds veel betekend voor het gebied. Zij hebben zich ingezet voor de belangen van de Papoea’s, en hebben bijgedragen aan het behoud van de herinneringen aan Nieuw Guinea.

FAQs

Q: Wie zijn Oud mariniers Nieuw Guinea?
A: Oud mariniers Nieuw Guinea zijn een groep veteranen die hebben gediend in Nederlands Nieuw Guinea in de jaren 60 van de vorige eeuw. Zij hebben jarenlang de orde en veiligheid gehandhaafd in het gebied, en hebben veel contact gehad met de lokale bevolking.

Q: Wat is de Stichting Oud Mariniers Nieuw Guinea?
A: De Stichting Oud Mariniers Nieuw Guinea is opgericht door een aantal oud mariniers, met als doel om de belangen van de Papoea’s te behartigen, en om de herinneringen aan Nieuw Guinea levend te houden.

Q: Waarom zijn oud mariniers Nieuw Guinea belangrijk?
A: Oud mariniers Nieuw Guinea hebben een belangrijke betekenis gehad voor Nederland en Nieuw Guinea. Zij hebben jarenlang de orde en veiligheid gehandhaafd in een gebied dat niet altijd even veilig was. Daarnaast hebben zij veel contact gehad met de lokale bevolking, en hebben zij zich ingezet voor de belangen van de Papoea’s.

Q: Hebben oud mariniers Nieuw Guinea recht op veteranenzorg?
A: Ja, oud mariniers Nieuw Guinea zijn geregistreerde veteranen bij het Veteraneninstituut, en hebben daarmee recht op veteranenzorg.

Q: Wat doet de Stichting Oud Mariniers Nieuw Guinea?
A: De Stichting Oud Mariniers Nieuw Guinea zet zich nog steeds in voor de belangen van de Papoea-bevolking, en voor het behoud van de herinneringen aan Nieuw Guinea. Dit doen zij onder andere door het organiseren van reünies voor oud mariniers, en door het publiceren van boeken en artikelen over de geschiedenis van Nieuw Guinea.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “oud mariniers nieuw guinea”

KORPS MARINIERS in NIEUW-GUINEA 1961-1962.wmv

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan oud mariniers nieuw guinea

KORPS MARINIERS in NIEUW-GUINEA 1961-1962.wmv
KORPS MARINIERS in NIEUW-GUINEA 1961-1962.wmv

Meer informatie over oud mariniers nieuw guinea vind je hier.

Zie hier meer: https://hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel oud mariniers nieuw guinea. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 29 oud mariniers nieuw guinea

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *