Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Vliegverbindingen Griekenland: Over welke landen vlieg je?

Vliegverbindingen Griekenland: Over welke landen vlieg je?

15 beste plaatsen om te bezoeken in Griekenland

over welke landen vlieg je naar griekenland

Griekenland is een prachtige en populaire vakantiebestemming en er zijn tal van mogelijkheden om er te geraken. Maar over welke landen kun je vliegen naar Griekenland? In dit artikel bekijken we deze vraag en geven we ook wat praktische informatie en tips.

Europese landen

Over het algemeen zijn er tal van mogelijkheden om vanuit Europese landen naar Griekenland te vliegen. Veel Europese luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten aan en er zijn ook tal van budgetmaatschappijen die naar Griekenland vliegen. Populaire Europese landen met vluchten naar Griekenland zijn:

– België: Ryanair, TUI Fly en Brussels Airlines bieden vluchten aan vanuit verschillende Belgische luchthavens zoals Brussels Airport, Charleroi en Luik naar de luchthavens van Athene en Corfu.

– Nederland: KLM, Transavia, Corendon en TUI Nederland bieden vluchten aan vanuit Schiphol Amsterdam en Rotterdam naar verschillende bestemmingen in Griekenland.

– Duitsland: Lufthansa, Eurowings, Ryanair en Condor bieden vluchten aan vanuit verschillende Duitse steden zoals Berlijn, Frankfurt, Hamburg en München naar verschillende Griekse bestemmingen.

– Spanje: Ryanair, Vueling, Iberia en AirEuropa bieden vluchten aan vanuit Madrid, Barcelona en Valencia naar verschillende Griekse bestemmingen zoals Athene, Thessaloniki, Santorini en Rhodos.

– Frankrijk: Aegean Airlines, Ryanair, Air France en Transavia bieden vluchten aan vanuit Parijs en Marseille naar verschillende Griekse bestemmingen.

Overige landen

Naast Europese landen zijn er ook tal van landen buiten Europa met directe vluchten naar Griekenland. Hierbij een overzicht van enkele populaire bestemmingen:

– Verenigde Staten: Delta Airlines biedt vluchten aan vanuit New York en Atlanta naar Athene.

– Canada: Air Canada biedt vluchten aan vanuit Toronto naar Athene.

– Australië: Emirates biedt vluchten aan vanuit Sydney en Melbourne naar Athene.

– Colombia: Avianca biedt vluchten aan vanuit Bogota naar Athene.

– Zuid-Afrika: South African Airways biedt vluchten aan vanuit Johannesburg naar Athene.

Tips voor het boeken van vluchten

Als je op zoek bent naar vluchten naar Griekenland, zijn er enkele tips die je in gedachten kunt houden om de beste aanbiedingen te vinden en te besparen op de kosten.

– Boek op tijd: In het algemeen geldt dat hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets zijn. Zeker als je in het hoogseizoen naar Griekenland wilt gaan, is het verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken.

– Wees flexibel met data: Als je flexibel bent met reisdata, kun je vaak betere aanbiedingen vinden. Speel met de data in de zoekmachines van de luchtvaartmaatschappijen en vergelijk de tarieven.

– Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen: Er zijn tal van luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Griekenland aanbieden. Vergelijk de tarieven en servicevoorwaarden zodat je de beste optie kunt kiezen die past bij je reisbehoeften.

– Overweeg rechtstreekse vluchten: Hoewel rechtstreekse vluchten over het algemeen duurder zijn dan vluchten met tussenstops, bieden ze wel vaak meer reiscomfort en besparen ze tijd en gedoe bij overstappen.

FAQs

1. Zijn er budgetmaatschappijen die naar Griekenland vliegen?

Ja, er zijn tal van budgetmaatschappijen die naar Griekenland vliegen, zoals Ryanair, Easyjet, Wizz Air en TUI Fly.

2. Wat is de beste tijd van het jaar om naar Griekenland te vliegen?

De beste tijd om naar Griekenland te vliegen hangt af van je reisvoorkeuren. Als je van warm weer en drukke stranden houdt, zijn mei tot september de beste maanden om te reizen. Als je van rustige eilanden en koeler weer houdt, kun je overwegen om in april, mei, oktober of november te reizen.

3. Hoe lang duurt een vlucht naar Griekenland?

De vluchttijd naar Griekenland hangt af van de vertrekplaats en de bestemming in Griekenland. Over het algemeen varieert de vluchttijd van 2 tot 5 uur.

4. Welke luchthavens zijn het beste om te gebruiken voor toegang tot populaire vakantiebestemmingen in Griekenland?

Er zijn tal van luchthavens in Griekenland die als toegangspoorten dienen tot populaire vakantiebestemmingen. Voor reizen naar eilanden zoals Santorini en Mykonos kunnen de luchthavens van Athene en Thessaloniki als tussenstop functioneren. Voor Kreta kunt u het beste de luchthavens van Heraklion of Chania gebruiken. Voor Rhodos is de luchthaven van Rhodos de beste optie en voor Corfu kun je kiezen voor de luchthaven van Corfu.

5. Heeft Griekenland een visum nodig voor toeristen?

Inwoners van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canadezen, Australiërs, Nieuw-Zeelanders en Japanners hebben geen visum nodig voor reizen naar Griekenland als ze minder dan 90 dagen blijven. Voor inwoners van andere landen kan een visum nodig zijn. Het is raadzaam om de actuele toelatingsvereisten te controleren voordat u naar Griekenland reist.

Conclusie

Griekenland is een prachtige vakantiebestemming en er zijn tal van mogelijkheden om er te geraken. Over het algemeen zijn er tal van Europese en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar verschillende bestemmingen in Griekenland. Door op tijd te boeken en verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken, kun je besparen op de kosten en genieten van je reis naar dit prachtige land.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: hoe lang vliegen naar griekenland vanaf schiphol, hoelang vliegen naar griekenland, hoelang is het vliegen naar griekenland kreta, vliegtijd griekenland rhodos, vliegtijd griekenland corfu, vliegtijd griekenland kos, hoe lang vliegen van brussel naar griekenland, vliegtijd corfu-brussel

Bekijk de video over “over welke landen vlieg je naar griekenland”

15 beste plaatsen om te bezoeken in Griekenland

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan over welke landen vlieg je naar griekenland

15 beste plaatsen om te bezoeken in Griekenland
15 beste plaatsen om te bezoeken in Griekenland

hoe lang vliegen naar griekenland vanaf schiphol

Griekenland is een populaire bestemming voor mensen die willen genieten van de zon, het strand en de rijke geschiedenis van het land. Voor degenen die van plan zijn om vanaf Schiphol naar Griekenland te vliegen, is het belangrijk om te weten hoe lang de vlucht duurt. In dit artikel zullen we gaan kijken naar hoe lang de vlucht van Amsterdam naar Griekenland duurt en welke luchtvaartmaatschappijen deze route vliegen.

Hoelang is de vlucht vanaf Schiphol naar Griekenland?

De vluchtduur van Schiphol naar Griekenland varieert afhankelijk van de luchthaven van aankomst in Griekenland en de stad van vertrek in Nederland. Over het algemeen duurt de vlucht tussen de drie en vier uur.

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is de belangrijkste luchthaven in het land en heeft directe vluchten vanaf Schiphol. De vlucht van Schiphol naar Athene duurt ongeveer drie uur. Andere populaire bestemmingen in Griekenland, zoals Santorini, Mykonos, Kreta en Rhodos hebben ook directe vluchten vanaf Schiphol. De vluchtduur naar deze eilanden is over het algemeen tussen de drie en vier uur.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Schiphol naar Griekenland?

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van Schiphol naar Griekenland. Enkele van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen zijn:

1. KLM: KLM biedt directe vluchten aan van Schiphol naar Athene en andere populaire bestemmingen in Griekenland. De vluchttijden kunnen variëren afhankelijk van de dag van de week en het seizoen.

2. Aegean Airlines: Deze Griekse luchtvaartmaatschappij biedt directe vluchten aan tussen Schiphol en Athene. Aegean Airlines heeft ook vluchten naar andere populaire bestemmingen in Griekenland, zoals Heraklion op Kreta, Thessaloniki en Santorini.

3. Transavia: Transavia biedt vluchten aan naar verschillende bestemmingen in Griekenland, zoals Athene, Kreta, Rhodos, Corfu en Zakynthos. De vluchttijden variëren afhankelijk van de bestemming en de dag van de week.

4. TUI fly: TUI fly heeft directe vluchten van Schiphol naar verschillende eilanden in Griekenland, waaronder Kos, Kreta, Corfu, Rhodos en Santorini. De vluchttijden kunnen variëren op basis van de bestemming en het seizoen.

5. EasyJet: EasyJet biedt vluchten aan van Schiphol naar Athene en naar andere populaire bestemmingen in Griekenland, zoals Kreta, Zakynthos en Corfu. De vluchttijden variëren afhankelijk van de bestemming en de dag van de week.

FAQ’s

1. Wat is de goedkoopste tijd om naar Griekenland te vliegen?

Over het algemeen zijn de reistijden en prijzen afhankelijk van de bestemming en het seizoen. Als je van plan bent om in de zomer naar Griekenland te reizen, is het waarschijnlijk dat de vluchtprijzen hoger zijn dan in de winter. Het is echter mogelijk om goedkopere vluchten te vinden door buiten het hoogseizoen te reizen of door te zoeken naar aanbiedingen en acties op websites van luchtvaartmaatschappijen.

2. Heeft Griekenland rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol?

Ja, er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten aanbieden vanaf Schiphol naar Griekenland. Enkele van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen zijn KLM, Aegean Airlines, TUI fly, Transavia en EasyJet.

3. Moet ik voor een vlucht van Schiphol naar Griekenland inchecken?

Ja, je moet inchecken voor een vlucht van Schiphol naar Griekenland. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden online check-in faciliteiten aan, die je kunt gebruiken om je in te checken voordat je naar de luchthaven gaat. Op die manier kun je tijd besparen en sneller door de beveiligingscontrole gaan.

4. Hoe lang van te voren moet ik op Schiphol zijn voor mijn vlucht naar Griekenland?

Het wordt aanbevolen om minimaal twee uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn voor een vlucht van Schiphol naar Griekenland. Dit geeft je voldoende tijd om in te checken, door de beveiligingscontrole te gaan en eventueel te winkelen of te eten voordat je vlucht vertrekt.

5. Welke documenten moet ik hebben om naar Griekenland te reizen?

Als EU-burger heb je geen visum nodig om naar Griekenland te reizen. Je hebt wel een geldig paspoort of identiteitskaart nodig om te kunnen reizen. Het is verstandig om te controleren of je reisdocumenten nog geldig zijn voordat je vertrekt.

6. Moet ik een coronatest doen om naar Griekenland te reizen?

De regels en voorschriften kunnen van tijd tot tijd veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te controleren bij de luchtvaartmaatschappij of de Griekse autoriteiten. Op dit moment is een negatieve coronatest die binnen 72 uur voor aankomst is afgelegd, vereist om het land binnen te komen. Hier kan het zijn dat daarnaast quarantaine of extra testvereisten gegeven worden.

Conclusie

Als je van plan bent om vanaf Schiphol naar Griekenland te vliegen, moet je rekening houden met een vluchtduur van drie tot vier uur, afhankelijk van de bestemming en de luchtvaartmaatschappij. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten aanbieden van Schiphol naar Griekenland, waaronder KLM, Aegean Airlines, Transavia, TUI fly en EasyJet. Het is aan te raden om tijdig in te checken en de recente regels en voorschriften omtrent de COVID-19 situatie in acht te nemen. Maar over het algemeen biedt Griekenland, wat meer dan 2000 eilanden telt, prachtige stranden, rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, een heerlijke keuken, een aangenaam klimaat, en vriendelijke bevolking om te bezoeken.

hoelang vliegen naar griekenland

Hoelang vliegen naar Griekenland?

Griekenland blijft een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het land biedt een mix van zon, zee, strand, cultuur, geschiedenis en natuur. Griekenland heeft ook een brede selectie van eilanden en steden om te bezoeken. De vraag die vaak gesteld wordt, is hoelang het duurt om naar Griekenland te vliegen.

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken naar welk deel van Griekenland je wilt bezoeken. Griekenland heeft verschillende steden en eilanden die heel populair zijn bij toeristen. Hieronder staan de meest populaire bestemmingen en hoe lang het duurt om er te komen vanuit Amsterdam.

1. Athene – gemiddeld 3 uur en 15 minuten vliegen
Athene is de hoofdstad van Griekenland en de grootste stad van het land. Het heeft veel historische bezienswaardigheden en monumenten, zoals de Akropolis, het Parthenon en de Tempel van de Olympische Zeus. Ook is het een belangrijk centrum van de Griekse cultuur en heeft het een bruisend nachtleven. De vlucht van Amsterdam naar Athene duurt gemiddeld 3 uur en 15 minuten.

2. Kreta – gemiddeld 3 uur en 45 minuten vliegen
Kreta is het grootste eiland van Griekenland en is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het land. Het heeft prachtige stranden, kristalhelder water en veel historische plekken en kloosters. De vlucht van Amsterdam naar Kreta duurt gemiddeld 3 uur en 45 minuten.

3. Rhodos – gemiddeld 3 uur en 45 minuten vliegen
Rhodos is een ander populaire eilandbestemming in Griekenland. Het eiland heeft mooie stranden, middeleeuwse kastelen, rustige baaien en de oude stad van Rhodos. Dit eiland is ook een belangrijke plek voor mythologie, archeologie en geschiedenis. De vlucht van Amsterdam naar Rhodos duurt gemiddeld 3 uur en 45 minuten.

4. Thessaloniki – gemiddeld 2 uur en 45 minuten vliegen
Thessaloniki is de op een na grootste stad van Griekenland en een populaire bestemming voor toeristen. Het heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals het Aristotelesplein, de Witte Toren, het Rotonda-monument en de oude stad. Het staat ook bekend om zijn winkelen en culinaire scene. De vlucht van Amsterdam naar Thessaloniki duurt gemiddeld 2 uur en 45 minuten.

5. Corfu – gemiddeld 3 uur en 15 minuten vliegen
Corfu is een prachtig groen eiland in de Ionische Zee. Het heeft mooie stranden, kristalhelder water en veel historische bezienswaardigheden, zoals het oude fort in de hoofdstad en de archeologische site van Gouvia. Het is ook een goede plek voor wandelen, fietsen en zeilen. De vlucht van Amsterdam naar Corfu duurt gemiddeld 3 uur en 15 minuten.

Uiteraard zijn er ook andere steden en eilanden die je zou willen bezoeken in Griekenland. Over het algemeen zul je ongeveer tussen de 3 en 4 uur in het vliegtuig zitten, afhankelijk van welk deel van Griekenland je bezoekt. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de route en tussenstops.

FAQs over hoelang vliegen naar Griekenland

1. Wanneer is de beste tijd om naar Griekenland te vliegen?
De beste tijd om naar Griekenland te vliegen is van april tot en met oktober. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, de zon schijnt en de stranden zijn perfect om te ontspannen.

2. Wat is de beste luchthaven om naar toe te vliegen in Griekenland?
Dit hangt af van de bestemming die je wilt bezoeken. Voor Athene is de luchthaven van Athene (Eleftherios Venizelos) de beste optie. Voor Thessaloniki zijn er twee opties: de luchthaven van Thessaloniki en de luchthaven van Kavala (Megas Alexandros). Voor de eilanden zijn er verschillende luchthavens, afhankelijk van het eiland.

3. Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Nederland naar Griekenland?
Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die van Nederland naar Griekenland vliegen, waaronder Transavia, KLM, TUI en Aegean Airlines.

4. Wat is de beste manier om binnen Griekenland te reizen?
Er zijn verschillende manieren om binnen Griekenland te reizen, waaronder per taxi, bus, trein en boot. Afhankelijk van je bestemming en je budget, kan het verschillen welke manier van reizen het beste bij jou past.

5. Moet ik mijn paspoort meenemen om naar Griekenland te vliegen?
Ja, je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig om naar Griekenland te reizen.

6. Heb je een visum nodig om naar Griekenland te reizen?
Nee, als Nederlands staatsburger heb je geen visum nodig om naar Griekenland te reizen. Het enige vereiste is een geldig paspoort of identiteitskaart.

7. Moet ik van tevoren een auto huren in Griekenland?
Het is aan te raden om van tevoren een auto te huren als je van plan bent om veel te reizen tijdens je verblijf in Griekenland. Dit kan je helpen om gemakkelijker van de ene naar de andere bestemming te komen en meer van het land te zien in een kortere tijd.

8. Zijn er directe vluchten van Nederland naar Griekenland?
Ja, er zijn directe vluchten van Amsterdam naar verschillende bestemmingen in Griekenland, waaronder Athene, Kreta, Rhodos en Corfu.

9. Moet ik me zorgen maken over reizen naar Griekenland vanwege Covid-19?
Griekenland heeft verschillende protocollen ingesteld om reizigers te beschermen tegen Covid-19. Dit omvat het afstand houden, het dragen van maskers en het regelmatig wassen van de handen. Bovendien zijn er beperkingen van kracht voor reizigers uit bepaalde landen. Controleer daarom voor vertrek de geldende maatregelen zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je jezelf kunt beschermen.

Hoelang vliegen naar Griekenland is een vraag die veel reizigers stellen voordat ze op reis gaan. Griekenland is een prachtig land om te bezoeken en heeft een breed scala aan bestemmingen om uit te kiezen. Als je deze informatie gebruikt, kun je bepalen hoelang je in het vliegtuig moet zitten en welk deel van Griekenland het beste past bij jouw wensen en behoeften. Bereid je voor op een geweldige reis!

Meer informatie over over welke landen vlieg je naar griekenland vind je hier.

Zie hier meer: https://hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel over welke landen vlieg je naar griekenland. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 82 over welke landen vlieg je naar griekenland

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *