Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Patroon Dames Trui Breien: Maak Jouw Eigen Stijlvolle Trui!

Patroon Dames Trui Breien: Maak Jouw Eigen Stijlvolle Trui!

GEMAKKELIJKE TRUI BREIEN (deel 1)

patroon dames trui breien

Trefwoorden gezocht door gebruikers: patroon simpele trui breien, trui breien voor beginners gratis patroon, gratis breipatroon damestrui, breipatroon damestrui naald 4, trui breien patroon, basis breipatroon damestrui, gratis patroon trui breien, zelf trui breien

Bekijk de video over “patroon dames trui breien”

GEMAKKELIJKE TRUI BREIEN (deel 1)

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan patroon dames trui breien

GEMAKKELIJKE TRUI BREIEN (deel 1)
GEMAKKELIJKE TRUI BREIEN (deel 1)

patroon simpele trui breien

Breien is de afgelopen jaren een populaire vrijetijdsbesteding geworden. Dit komt omdat breien niet alleen ontspannend is, het is ook een manier om mooie kleding en accessoires te maken. Een van de basisbeginselen van breien is het breien van truien. In dit artikel gaan we het hebben over het patroon van een simpele trui breien.

Een trui is een kledingstuk dat in iedere garderobe thuishoort en het is dan ook een van de populairste breiprojecten. Truien komen in verschillende maten, kleuren en modellen. Wanneer je net begint met breien, is het aan te raden om te beginnen met een simpele trui. Dit geeft je de mogelijkheid om te oefenen met de basissteken en technieken, zonder dat het te ingewikkeld wordt.

Benodigdheden

Voordat we beginnen met het patroon van de simpele trui, heb je een aantal benodigdheden nodig. Dit zijn onder andere:

– Breinaalden: In de meeste gevallen worden breinaalden in maat 4mm gebruikt, maar dit hangt af van de dikte van het garen dat je gebruikt.

– Garen: Gebruik garen van goede kwaliteit, zoals merinowol of katoenen garen. Het garen moet zacht zijn en niet te veel pluizen.

– Meetlint: Om te zorgen dat de trui de juiste pasvorm heeft, moet je de maat opnemen van de persoon voor wie de trui is bedoeld.

– Schaar: Een schaar om de draden mee af te knippen.

– Naald: Gebruik een naald om de draden netjes weg te werken.

– Patroon: Een patroon om te volgen tijdens het breien.

Patroon

Het patroon dat we in dit artikel bespreken is van een simpele trui met een ronde hals en raglan mouwen. Dit patroon is geschikt voor beginners die al wat ervaring hebben met breien.

Stap 1: Het opzetten van de steken

Begin met het opzetten van 76 steken op de breinaalden. Verdeel deze steken over vier breinaalden, 19 steken op iedere naald. Sluit de steken door de eerste en de laatste steek aan elkaar te breien.

Stap 2: Brei de boordsteek

Brei vervolgens 10 toeren in boordsteek. Dit is een afwisseling van 1 rechtse steek en 1 averechtse steek.

Stap 3: Brei het patroon

Brei daarna de volgende 10 toeren in patroon:

– Toer 1: Brei 1 rechtse steek, 1 averechtse steek, herhaal tot het einde.
– Toer 2: Brei alle steken recht.
– Toer 3: Brei 1 averechtse steek, 1 rechtse steek, herhaal tot het einde.
– Toer 4: Brei alle steken recht.
– Toer 5: Brei 1 rechtse steek, 1 averechtse steek, herhaal tot het einde.
– Toer 6: Brei alle steken recht.
– Toer 7: Brei 1 averechtse steek, 1 rechtse steek, herhaal tot het einde.
– Toer 8: Brei alle steken recht.
– Toer 9: Brei 1 rechtse steek, 1 averechtse steek, herhaal tot het einde.
– Toer 10: Brei alle steken recht.

Herhaal deze 10 toeren tot de totale lengte van de trui ongeveer 50 cm is.

Stap 4: Raglan mouwen

Het volgende onderdeel van de trui zijn de raglan mouwen. Dit geeft de trui een mooiere pasvorm. Start met het minderen van de steken:

– Toer 1: Brei 1 rechtse steek, 1 averechtse steek, brei 1 rechtse steek samen met de volgende rechtse steek, brei alle steken tot er nog 4 steken over zijn, brei 2 steken recht samen en brei de laatste 2 steken averecht.
– Toer 2: Brei alle steken recht.
– Toer 3: Brei 1 averechtse steek, 1 rechtse steek, brei 1 averechtse steek samen met de volgende averechtse steek, brei alle steken tot er nog 4 steken over zijn, brei 2 steken recht samen en brei de laatste 2 steken averecht.
– Toer 4: Brei alle steken recht.

Herhaal deze 4 toeren tot er nog 12 steken over zijn op iedere naald.

Stap 5: De halslijn

Wanneer de raglan mouwen op maat zijn gemaakt, is het tijd om het patroon af te maken. Brei de volgende toeren tot de halslijn:

– Toer 1: Brei 1 rechtse steek, brei tot het einde van de naald.
– Toer 2: Brei 1 rechtse steek, brei tot er nog 2 steken over zijn, brei 2 steken recht samen, keer de naald.
– Toer 3: Brei 1 averechtse steek, brei tot er nog 2 steken over zijn, brei 2 steken recht samen, keer de naald.
– Toer 4: Brei 1 rechtse steek, brei tot er nog 3 steken over zijn, brei 2 steken recht samen, brei de laatste steek recht.
– Toer 5: Brei alle steken averecht.
– Toer 6-7: Brei alle steken recht.
– Toer 8: Brei alle steken averecht.
– Toer 9: Brei alle steken recht.

Herhaal toer 8 en 9 totdat de opening van de halslijn de gewenste lengte heeft.

Stap 6: Afwerking

Als laatste stap hoef je de trui alleen nog maar af te werken. Haal de steken van de breinaalden en knip de draad af. Gebruik een naald om de draden netjes weg te werken.

FAQs:

1. Kan ik een ander soort garen gebruiken?

Ja, je kunt andere soorten garen gebruiken. Kies wel voor een garen van goede kwaliteit, dat zacht is en dat niet te veel pluist.

2. Kan ik de maat van de trui aanpassen?

Ja, het patroon kan worden aangepast aan de gewenste maat. Tel simpelweg het aantal steken dat je nodig hebt voor de onderdelen van de trui, zoals de boord, het lichaam en de mouwen.

3. Kan ik dit patroon ook breien op een rondbreinaald?

Ja, het is mogelijk om dit patroon op een rondbreinaald te breien. De steken kunnen dan op één naald worden gezet en brei met een tweede naald.

4. Hoe kan ik controleren of de trui op maat is?

Meet de breedte van de trui als de trui half af is. Als de breedte van de trui overeenkomt met de juiste maat (bijvoorbeeld 60 cm voor een maat M), dan heb je de juiste maat.

5. Kan ik deze trui zonder patroon breien?

Ja, dat kan. Maar het patroon maakt het wel een stuk makkelijker om de juiste afmetingen te bereiken en het zorgt ervoor dat de trui een gelijkmatige uitstraling krijgt.

trui breien voor beginners gratis patroon

Het breien van een trui kan intimiderend lijken voor beginners, maar met een gratis patroon en een beetje oefening kan het eigenlijk heel eenvoudig zijn. Het breien van je eigen trui biedt niet alleen een gevoel van voldoening, maar het stelt je ook in staat om een uniek kledingstuk te creëren dat perfect bij jou past. In dit artikel bespreken we enkele basisstappen voor het breien van een trui en bieden we enkele nuttige tips voor beginners.

Stap 1: Het kiezen van het patroon en de garen

Het eerste wat je moet doen voor het breien van een trui is het kiezen van het juiste patroon. Er zijn talloze patronen beschikbaar op het internet, dus het kan even duren voordat je het juiste patroon vindt dat past bij jouw voorkeuren en vaardigheden. Een goede plek om te beginnen is Ravelry, een online gemeenschap voor breiers en hakers die duizenden gratis en betaalde patronen aanbiedt.

Nadat je het patroon heeft gekozen, moet je de garen kiezen. Het patroon zal een aanbevolen garen geven, maar zorg ervoor dat je de labels van de verschillende garens leest om de juiste te vinden voor jouw project. Het is belangrijk om te weten hoeveel meter of gram garen je nodig hebt voor jouw maat voordat je begint.

Stap 2: Het leren lezen van een patroon

Eenmaal het patroon en garen gekozen, is het belangrijk om het patroon nauwkeurig te kunnen lezen. Elk patroon bevat een reeks afkortingen en specifieke instructies die je moet volgen om het gewenste resultaat te krijgen. Het leren lezen van een patroon kan oefening vergen, maar het is de sleutel tot het succes van jouw project.

Hier zijn enkele veelvoorkomende afkortingen in breipatronen:

– st = steek
– r = recht
– av = averecht
– nld = naald
– st/2 st/3 st = steek 2/3 steken tegelijkertijd af
– m = steek een steek marker
– CO = opzetten
– BO = afkanten
– K1, P1 (of K2, P2, enz.) = brei 1 steek, averechte 1 steek (of brei 2 steken, averecht 2 steken, enz.)

Het patroon kan ook kruisingen, kabels, knoopsgaten, enz. bevatten, afhankelijk van de complexiteit van het patroon. Het is belangrijk om het patroon zorgvuldig en stap voor stap te lezen en te begrijpen, voordat je begint te breien.

Stap 3: Het opzetten van de steken

De volgende stap is het opzetten van de steken op jouw breinaalden. De meeste patronen zullen aangeven hoeveel steken je nodig hebt om de trui te breien. Het is belangrijk om op te letten dat je de steken niet te strak opzet. Anders kan jouw trui moeilijk worden aan te trekken en te groot of klein uitvallen.

Een goede manier om zeker te zijn van de juiste spanning is om een proeflapje te breien. Volg gewoon het patroon voor een aantal rijen en kijk of de spanning overeenkomt met de aanbevolen maat. Als het proeflapje te los of te strak is, verander dan de naaldgrootte of probeer een andere steek.

Stap 4: Het breien van de trui

Nu kun je beginnen met het breien van de trui. Afhankelijk van het patroon kan het breien van de trui enkele dagen tot weken duren. Het is belangrijk om geduld te hebben, zeker als je net begint met breien.

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

– Blijf alert op het patroon en zorg ervoor dat je elke stap nauwkeurig volgt. Het is gemakkelijk om afgeleid te raken tijdens het breien, dus houd het patroon bij de hand.
– Houd de spanning gelijkmatig. Zorg ervoor dat de steken even groot zijn en dat er geen grote pixels zijn tussen de steken.
– Brei gelijkmatig. Zorg ervoor dat je overal hetzelfde aantal steken rijgt.
– Gebruik een steekmarker om de begin- en eindpunten van een patroonsequentie te markeren, wat voorkomt dat je het patroon opnieuw moet lezen.
– Maak kopieën van het patroon en markeer elke rij die je hebt afgehandeld. Dit maakt het gemakkelijker om te zien waar je bent gebleven als je de volgende dag verder gaat.

Stap 5: Het afwerken van de trui

De laatste stap in het breien van een trui is om deze af te werken. Dit omvat het afhechten van de steken, het in elkaar zetten van de trui (indien nodig) en het toevoegen van de afwerkingen, zoals een halsband, manchetten of zoom.

Het afwerken is afhankelijk van het patroon en kan iets ingewikkelder zijn dan de andere stappen. Het is belangrijk om de instructies van het patroon zorgvuldig op te volgen om het gewenste resultaat te krijgen.

FAQ’s

1. Hoeveel garen heb ik nodig voor een trui?

Dit is afhankelijk van de grootte van de trui en het gewicht van het garen dat je gebruikt. Het patroon geeft meestal een indicatie van hoeveel meter of gram garen je nodig hebt. Als jouw garen niet overeenkomt met het garen aanbevolen in het patroon, moet je de labels van de garens goed lezen om er zeker van te zijn hoeveel je nodig hebt.

2. Hoeveel tijd kost het om een trui te breien?

Dit hangt af van de grootte van de trui en hoe snel je breit. Voor beginners kan het een week tot enkele weken duren om een trui af te maken. Als je versneld wilt werken, kun je ook snel breien.

3. Kan ik een trui breien zonder patroon?

Ja dat kan! Maar het is gemakkelijker om te beginnen met een patroon als je nog niet veel ervaring hebt met breien. Er zijn veel patronen beschikbaar op internet, dus het vinden van de juiste voor jou is geen probleem.

4. Hoe maak je een trui steviger?

Als een trui te los of te dun aanvoelt, kun je proberen om met een kleinere naaldgrootte te breien. Afhankelijk van het patroon, kan het ook nuttig zijn om een stevig garen te gebruiken in plaats van een pluizigere stof.

5. Kan ik een trui breien zonder rondbreinaalden?

Ja, een trui kan gebreid worden met een paar lange rechtse naalden. Dezelfde richtlijnen zouden moeten worden gevolgd bij het breien van de trui met rondbreinaalden.

Conclusie

Het breien van een trui is een leuke uitdaging voor beginners en kan een grote voldoening geven. Met een beetje oefening en geduld, kun je jouw eigen unieke trui creëren. Het is belangrijk om het patroon nauwkeurig te lezen, de juiste steken op te zetten, het breien gelijkmatig te houden en tenslotte de trui correct af te werken. Met onze tips, beginnersvriendelijke trui breipatronen en nuttige FAQ’s kan je met vertrouwen beginnen aan jouw eerste trui.

Meer informatie over patroon dames trui breien vind je hier.

Zie hier meer: hienthao.com/category/reviews

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel patroon dames trui breien. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 63 patroon dames trui breien

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *