Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Vermijd de drukte: Alternatieve route van Zuid-Frankrijk naar Parijs

Vermijd de drukte: Alternatieve route van Zuid-Frankrijk naar Parijs

Hoe kun je de Périphérique van Parijs vermijden?

route zuid frankrijk parijs vermijden

Route Zuid-Frankrijk Parijs vermijden: Een alternatieve route naar het zuiden van Frankrijk

Als u op zoek bent naar een vakantiebestemming in het zuiden van Frankrijk en u wilt vermijden om door Parijs te moeten rijden, dan zijn er verschillende alternatieve routes die u kunt nemen. Dit artikel beschrijft enkele van deze routes en geeft enkele tips om uw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De snelste route van Nederland naar het zuiden van Frankrijk gaat via de A1 en A6 door Parijs. Dit kan echter leiden tot files, vooral tijdens vakantieperiodes en op vrijdagen en zaterdagen. Als u deze drukte wilt vermijden, dan zijn er andere routes die u kunt nemen. In dit artikel zullen we enkele van deze routes bespreken en tips geven om uw reis soepel te laten verlopen.

Alternatieve routes

1. De A2-A1-A26 route

Een alternatieve route die u kunt nemen is de A2-A1-A26 route. Dit is een route die u aanbeveelt als u probeert om Parijs te vermijden. Het vertrekpunt is Nederland en de bestemming is Dijon. Deze route brengt u door België en Frankrijk om uiteindelijk op de A31 te komen. Als u van plan bent om naar het gebied rondom de Côte d’Azur te gaan, kunt u op de A31 blijven rijden en dan linksaf slaan op de A8. Deze route brengt u naar Cannes, Nice en andere Zuid-Franse bestemmingen.

2. De A16 route

Een andere alternatieve route die u kunt nemen is de A16 route. Deze route brengt u via Belgische en Franse snelwegen naar Boulogne-sur-Mer in het noorden van Frankrijk. Vervolgens kunt u de A28 en de A29 volgen om bij Rouen te komen. Van daaruit kunt u de A13 volgen om Le Mans, Tours en andere bestemmingen in het westen van Frankrijk te bereiken.

3. De Route via Luxemburg

Als u geen snelwegen wilt gebruiken, kunt u ook via Luxemburg rijden. Een voordeel van deze route is dat u tolwegen kunt vermijden. U kunt de A2 nemen naar Maastricht en vervolgens de N53 nemen om de grens over te steken naar Luxemburg. Van daaruit kunt u de N4 nemen naar Metz en Nancy en vervolgens de A31 volgen om bij Dijon te komen. Als u op weg bent naar het zuiden van Frankrijk, kunt u de A6 en de A7 nemen om bij Marseille en Nice te komen.

Tips voor de reis

1. Vermijd drukke dagen

Als u het vermijden van verkeer belangrijk vindt, dan is het slim om te proberen drukke dagen te vermijden. Dit zijn vaak weekenden en vakantieperiodes zoals juli en augustus. Het kan handig zijn om uw reis te plannen buiten deze tijden als dat mogelijk is.

2. Vermijd drukke tijden

Als u niet in staat bent drukke dagen te vermijden, dan kunt u overwegen uw reis vroeg in de ochtend te beginnen of laat in de avond te reizen. Vaak zijn er minder mensen op de weg op deze tijden, wat kan resulteren in minder verkeer en minder files.

3. Tank vóór de grens

Als u op reis bent naar het zuiden van Frankrijk, is het handig om te tanken voordat u de grens oversteekt naar Luxemburg of Frankrijk. Tankstations in Luxemburg kunnen aanzienlijk goedkoper zijn dan die in Nederland. Als u echter de grens oversteekt naar Frankrijk, moet u rekening houden met veel hogere prijzen voor brandstof.

4. Neem eten en drinken mee

Onderweg is het handig om eten en drinken bij u te hebben. Zo kunt u zelf bepalen wanneer u stopt om te eten of drinken en kunt u besparen op de hoge prijzen van wegrestaurants. Het is ook handig om een koeltas bij u te hebben om eten en drinken koel te houden.

5. Plan uw overnachtingen van tevoren

Als u van plan bent om onderweg te overnachten, is het raadzaam van tevoren uw overnachtingen te plannen. Zo kunt u onderweg gemakkelijk een hotel vinden en hoeft u niet te zoeken wanneer u moe bent en klaar om te stoppen met rijden. Het kan ook handig zijn om hotels te boeken met gratis parkeergelegenheid om de kosten laag te houden.

FAQs

1. Is het mogelijk om Parijs te vermijden bij het reizen naar het zuiden van Frankrijk?

Ja, er zijn verschillende alternatieve routes die u kunt nemen om Parijs te vermijden. Deze routes variëren van snelwegen tot lokale wegen. Het vermijden van Parijs kan u veel tijd en stress besparen tijdens uw reis.

2. Welke alternatieve routes zijn beschikbaar?

Enkele van de alternatieve routes die u kunt nemen om Parijs te vermijden zijn de A2-A1-A26 route, de A16 route en de route via Luxemburg. Deze routes brengen u door andere gebieden van België en Frankrijk en kunnen files vermijden die zich vaak voordoen als u door Parijs rijdt.

3. Wat zijn enkele tips voor het vermijden van verkeer tijdens belangrijke reistijden?

Het vermijden van drukke tijden en dagen is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om verkeer te vermijden tijdens belangrijke reistijden. Het kan ook handig zijn om uw reis vroeg in de ochtend of laat in de avond te beginnen en om van tevoren uw overnachtingen te plannen om te voorkomen dat u op zoek moet gaan naar een plek om te verblijven.

4. Is het mogelijk om tolwegen te vermijden bij het reizen naar het zuiden van Frankrijk?

Ja, het is mogelijk om tolwegen te vermijden als u dat wilt. De routes via Luxemburg en andere lokale wegen kunnen tolwegen vermijden en u geld besparen op uw reis naar het zuiden van Frankrijk.

Kortom, er zijn verschillende alternatieve routes beschikbaar voor mensen die Parijs willen vermijden tijdens het reizen naar het zuiden van Frankrijk. Het vermijden van drukke dagen en tijden en het plannen van uw reis van tevoren kan ook helpen om stress en vertragingen te verminderen tijdens uw reis. Door deze tips te volgen kunt u genieten van een ontspannen en probleemloze reis naar uw vakantiebestemming in het zuiden van Frankrijk.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: route om parijs naar bordeaux, naar dordogne parijs vermijden, route om parijs francilienne, route om parijs heen naar nederland, route om parijs met caravan, a86 parijs afgesloten, la francilienne kaart, francilienne van zuid naar noord

Bekijk de video over “route zuid frankrijk parijs vermijden”

Hoe kun je de Périphérique van Parijs vermijden?

Zie meer informatie: hienthao.com

Afbeeldingen gerelateerd aan route zuid frankrijk parijs vermijden

Hoe kun je de Périphérique van Parijs vermijden?
Hoe kun je de Périphérique van Parijs vermijden?

route om parijs naar bordeaux

Route om Parijs naar Bordeaux

Parijs en Bordeaux zijn beide prachtige steden in Frankrijk met unieke charmes en attracties. Of u nu een kunstliefhebber bent die wil genieten van de musea in Parijs, of een wijnliefhebber die Bordeaux wil verkennen, de reis tussen deze twee steden is een van de meest pittoreske van het land. Hieronder ontdekt u de beste route om van Parijs naar Bordeaux te reizen.

Route via de A10

De A10 is de meest directe route van Parijs naar Bordeaux en is ongeveer 580 kilometer lang. Wanneer u deze route neemt, passeert u een aantal prachtige plaatsen zoals Orléans, Tours en Poitiers. Het landschap van de A10-route verandert voortdurend en u krijgt de kans om de meest pittoreske plekken onderweg te verkennen.

De reis van Parijs naar Bordeaux via deze route duurt ongeveer zes uur, als u zonder verkeer reist. Omdat u het grootste deel van de reis op de snelweg zult doorbrengen, is het echter verstandig om uw reis te plannen op een moment dat u het vermijdt om te reizen tijdens drukke spitsuren.

Route via de N10

Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van kleinere steden, dan is de N10-route de juiste keuze voor u. Deze route is iets langer dan de A10-route met ongeveer 650 kilometer. Langs de weg passeert u prachtige steden en dorpen zoals Château-Renault, Fougères-sur-Bièvre en Richelieu, elk met hun eigen charmes en attracties.

De reis van Parijs naar Bordeaux via de N10-route zal ongeveer acht uur duren, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de frequentie van uw stops om de bezienswaardigheden te verkennen.

Route via de trein

Als u niet wilt rijden en meer tijd wilt hebben om te ontspannen en te genieten van het landschap, dan is de trein een ideale optie. Er zijn verschillende snelle en comfortabele treindiensten die dagelijks van Parijs naar Bordeaux rijden. De trein brengt u rechtstreeks naar het hart van Bordeaux en u kunt binnen enkele uren genieten van een comfortabele rit zonder het gedoe van het rijden op uw eigen.

De gemiddelde reistijd per trein is ongeveer drie uur en er zijn verschillende treinmaatschappijen die snelle diensten aanbieden, zoals Thalys, TGV en SNCF. De treindiensten zijn aanzienlijk goedkoper als u ruim van tevoren boekt en als u niet per se op een specifieke tijd hoeft te reizen.

Wat zijn de beste tijden om te reizen?

Als u wilt voorkomen dat u in het zomerseizoen te maken krijgt met drukte, dan is het verstandig om tussen half september en half juni te reizen. In deze periode zijn er minder toeristen en reizigers, wat betekent dat u minder kans hebt om in de file te staan. Als u echter tijdens het zomerseizoen wilt reizen, is het verstandig om uw reis te plannen op een tijdstip dat u buiten de drukke spitsuren reist.

Hoeveel kost een reis naar Bordeaux vanuit Parijs?

De kosten van uw reis zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals wanneer u reist en welke vervoersoptie u kiest. De goedkoopste optie is om de trein te nemen als u van tevoren boekt, omdat de treinpijzen sterk variëren afhankelijk van hoe lang u van tevoren boekt en welke klasse u reserveert. De kosten voor een enkele reis met de trein variëren van € 10 tot € 200, afhankelijk van de treinmaatschappij en uw specifieke reisbehoeften.

Als u ervoor kiest om te rijden, moet u ook rekening houden met de kosten van brandstof en tol. De brandstofkosten variëren afhankelijk van uw auto en de verbruikte brandstof, maar u kunt ongeveer € 100-150 tegemoet zien om van Parijs naar Bordeaux te rijden. Voor de tolweg A10 betaalt u ongeveer € 50-60 en voor de N10-tolweg betaalt u ongeveer € 70-80.

Wat zijn de belangrijkste attracties langs de weg?

Als u ervoor kiest om via de A10 te reizen, moet u zeker enkele van de mooie dorpen onderweg bezoeken. Bijkomende attracties zijn het Château d’Azay-le-Rideau, een prachtig kasteel uit de 16e eeuw, de Abdij van Fontevraud, een middeleeuws klooster, en de Futuroscope, een themapark dat zich richt op technologie en wetenschap.

Als u de N10-route neemt, kunt u de stad Chartres bezoeken, die bekend staat om zijn prachtige gotische kathedraal, en de stad Poitiers met zijn indrukwekkende middeleeuwse kasteel en prachtige paleis van Justitie.

Conclusie

Parijs en Bordeaux zijn twee van de meest populaire steden in Frankrijk en bieden een breed scala aan attracties en charmes. Het verkennen van deze steden via de pittoreske routes is een ervaring op zich en geeft u de kans om enkele van de meest prachtige plekken in het land te verkennen. Of u nu besluit om te rijden of de trein te nemen, deze reis zal zeker een van de meest gedenkwaardige momenten van uw avontuur in Frankrijk zijn.

FAQs

1. Hoe ver is Bordeaux vanaf Parijs?

Bordeaux ligt ongeveer 580 kilometer ten zuidwesten van Parijs.

2. Wat is de snelste manier om van Parijs naar Bordeaux te reizen?

De snellere manier om van Parijs naar Bordeaux te reizen is met de trein. De reis duurt ongeveer 3 uur met verschillende snelle treindiensten.

3. Wat is de goedkoopste manier om van Parijs naar Bordeaux te reizen?

De goedkoopste manier om van Parijs naar Bordeaux te reizen is met de trein. Als u van tevoren boekt, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw treinreis.

4. Is het veilig om met de auto van Parijs naar Bordeaux te reizen?

Ja, het is veilig om met de auto van Parijs naar Bordeaux te reizen. U moet echter letten op verkeersborden en snelheidsbeperkingen om ongewenste boetes te vermijden.

5. Wat zijn de beste plaatsen om te stoppen langs de weg tussen Parijs en Bordeaux?

Enkele van de beste plaatsen om te stoppen langs de weg tussen Parijs en Bordeaux zijn het Château d’Azay-le-Rideau, de Abdij van Fontevraud, de Futuroscope en de steden Chartres en Poitiers.

naar dordogne parijs vermijden

Naar Dordogne of Parijs vermijden?

De keuze om naar de Dordogne of Parijs te gaan kan lastig zijn. Beide bestemmingen hebben hun eigen charme en attracties, maar als je niet zeker weet welke van de twee te kiezen, zijn er een aantal factoren om te overwegen.

Waar ligt de Dordogne?

De Dordogne is een departement in het zuidwesten van Frankrijk. Het is vernoemd naar de gelijknamige rivier, en omvat een groot deel van de regio Aquitaine. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, middeleeuwse kastelen en oude grotten met prehistorische kunst.

Waar ligt Parijs?

Parijs is de hoofdstad en de grootste stad van Frankrijk. Het ligt in het noorden van het land en is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest iconische bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame.

Wat te zien en te doen in de Dordogne?

De Dordogne heeft een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten te bieden aan bezoekers. Hier zijn enkele hoogtepunten:

1. Kastelen
De Dordogne is bezaaid met kastelen, van middeleeuwse forten tot Renaissance paleizen. Enkele van de meest populaire kastelen zijn Château de Beynac, Château de Castelnaud en Château des Milandes.

2. Grotten
De Dordogne staat bekend om zijn prehistorische kunst, en er zijn verschillende grotten die bezocht kunnen worden om deze kunst te zien. De bekendste zijn waarschijnlijk de grotten van Lascaux, maar er zijn ook tal van andere grotten, zoals de Gouffre de Padirac en de Grotte de Rouffignac.

3. Kanovaren op de rivier
Een van de populairste activiteiten in de Dordogne is kanovaren op de rivier de Dordogne. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die kano’s en kajaks verhuren, en het is een geweldige manier om de prachtige landschappen van de regio te verkennen.

4. Steden en dorpen
De Dordogne heeft verschillende charmante steden en dorpen die een bezoek waard zijn, zoals Sarlat-la-Canéda, Bergerac en Rocamadour.

Wat te zien en te doen in Parijs?

Parijs spreekt voor zichzelf. De “stad van de liefde” is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest populaire bezienswaardigheden en attracties. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

1. De Eiffeltoren
De Eiffeltoren, het icoon van Parijs, is een must-see attractie. Je kunt de toren beklimmen of een lift nemen naar de top, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

2. Het Louvre
Het Louvre is een van ‘s werelds grootste en meest bezochte musea, met kunstwerken uit alle hoeken van de wereld. Van de Mona Lisa tot de Venus van Milo, er is voor elk wat wils.

3. De Notre Dame
De Notre Dame is een prachtige gotische kathedraal en een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Parijs. Het werd beschadigd door een brand in 2019, maar er wordt momenteel hard gewerkt aan de restauratie van het gebouw.

4. Montmartre
Montmartre is een charmante wijk in het noorden van Parijs, bekend om zijn kronkelige straatjes, pittoreske pleintjes en het beroemde schildersplein Place du Tertre.

Wat te vermijden in de Dordogne?

Hoewel de Dordogne een prachtige regio is om te bezoeken, zijn er een paar dingen die je misschien wilt vermijden tijdens je verblijf:

1. De zomermaanden
De zomermaanden, vooral juli en augustus, kunnen erg druk zijn in de Dordogne. Als je op zoek bent naar rust en stilte, is het beter om de regio buiten het hoogseizoen te bezoeken.

2. De lokale keuken overslaan
De Dordogne staat bekend om zijn heerlijke keuken, dus het is een goed idee om enkele van de lokale specialiteiten te proberen, zoals confit de canard, foie gras en truffels.

3. Geen bezoek brengen aan middeleeuwse dorpen
De middeleeuwse dorpen zijn een van de hoogtepunten van de regio, dus het is zonde om ze over te slaan. Sarlat-la-Canéda, La Roque-Gageac en Domme zijn slechts enkele voorbeelden van dorpen die een bezoek waard zijn.

Wat te vermijden in Parijs?

Parijs is een drukke en overweldigende stad, en er zijn een paar dingen die je misschien wilt vermijden tijdens je verblijf:

1. De metro in de spits
De metro kan erg druk worden tijdens de spitsuren, dus het is het beste om deze te vermijden als je claustrofobisch bent.

2. te veel willen zien op één dag
Het is onmogelijk om alle hoogtepunten van Parijs in één dag te zien, dus probeer niet te veel in één dag te proppen en neem de tijd om te genieten van wat je ziet.

3. De beroemde toeristische attracties overslaan.
Hoewel het misschien verleidelijk is om de populaire toeristische attracties over te slaan om de drukte te vermijden, zijn ze echt de moeite waard om te bezoeken. De Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame zijn slechts enkele voorbeelden van attracties die je niet mag missen.

FAQ’s

Moet ik naar de Dordogne of Parijs gaan?

Dat hangt af van wat je zoekt in een reis. Als je van prachtige landschappen, middeleeuwse kastelen en rust houdt, is de Dordogne wellicht meer iets voor jou. Als je daarentegen geïnteresseerd bent in wereldberoemde bezienswaardigheden en de Franse cultuur, is Parijs een betere keuze.

Wanneer is de beste tijd om de Dordogne of Parijs te bezoeken?

De beste tijd om de Dordogne te bezoeken is in de lente of de herfst, wanneer het weer mild is en er minder toeristen zijn. Parijs kan het hele jaar door bezocht worden, maar de lente en de herfst zijn nog steeds de beste seizoenen om de drukte te vermijden en het weer is aangenaam.

Moet ik een auto huren in de Dordogne?

Hoewel het niet per se nodig is om een auto te huren in de Dordogne, kan het wel handig zijn om de regio te verkennen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de regio die auto’s verhuren.

Hoe lang moet ik in de Dordogne of Parijs blijven?

Dat hangt af van wat je wilt zien en doen tijdens je verblijf. In de Dordogne kun je enkele dagen tot een week doorbrengen, afhankelijk van je interesses. In Parijs kun je gemakkelijk een week doorbrengen en nog steeds niet alles zien wat de stad te bieden heeft.

Conclusie

Zowel de Dordogne als Parijs zijn prachtige bestemmingen, en de keuze om naar één van de twee te gaan kan lastig zijn. Het is belangrijk om je interesses en voorkeuren te overwegen voordat je een keuze maakt. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of opwinding en avontuur, beide bestemmingen hebben iets te bieden.

Meer informatie over route zuid frankrijk parijs vermijden vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 746 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel route zuid frankrijk parijs vermijden. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 53 route zuid frankrijk parijs vermijden

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *